فهرست مقاله
- چکیده
- مقدمه
- نکات کاربردی مدیریت زمان عبارتاند از:
- 1. بدانید که مدیریت زمان یک دانش خودی است
- 2. پیدا کنید که در کجا زمان هدر میرود
- 3. هدفهایی از مدیریت زمان را برای خود ایجاد کنید
- 4. یک طرح مدیریت زمان را الگو قرار دهید
- الگوبرداری کنید اما کپیبرداری نکنید!
- 5. از ابزارهای جانبی مدیریت زمان استفاده کنید
- 6. کارهای خود را اولویتبندی کنید
- 7. تفویض اختیار کنید
- 8. کارهای تکراری را به دیگران واگذار کنید
- 9. محدوده زمانی تعیین کنید
- 10. مطمئن باشید که سیستم شما سازماندهی شده است
- 11. وقت خود را با انتظار بیهوده، هدر نکنید
- نتیجهگیری
چکیده
- آیا نیاز دارید که زمان خودتان را بیشتر برنامهریزی کنید؟
- آیا میخواهید بیشتر و بهتر و کاراتر از قبل عمل کنید؟
- آیا وقت زیادی را برای انجام کارِ کم هدر میدهید؟
- آیا وقت زیادی برای کاری میگذارید اما آن را نمیتوانید تمام کنید؟
اینها و صدها سوالات مشابه دیگری وجود دارند که شاید در ذهن شما باشد.
ما در این مقاله بر آنیم تا 11 مورد از نکات مهم را که در مدیریت زمان مطرح است برایتان بیان کنیم.
نکات زیادی در این مورد گفتهشده است؛ اما ویژگی خاصی که این مقاله نسبت به دیگر مقالهها دارد زودبازده بودن آن است و اینکه در مدتزمان اندک نتیجه فوقالعاده بگیرید.
مقدمه
توانایی مدیریت زمان بیشتر قابلتوجه افرادی است که در چند شرکت تجاری کوچک مشغول به فعالیت هستند و میخواهند از حداکثر زمان ممکن استفاده کنند. در زیر به 11 نکته اشاره میشود تا با استفاده از آنها بتوانید زمان خود را به بهترین وجه مدیریت کنید و حداکثر استفاده را از زمان موجود ببرید.
نکات کاربردی مدیریت زمان عبارتاند از:
1. بدانید که مدیریت زمان یک دانش خودی است
همانطور که میدانیم هر روز 24 ساعت است و این 24 ساعت ثابت است، پس ما باید زمان خودمان را تنظیم کنیم. ما هرگز نمیتوانیم این 24 ساعت را کموزیاد کنیم؛ اما میتوانیم با برنامهریزی صحیح و مناسب میزان استفاده خود را کم یا بیشتر کنیم. همگی این قدرت را داریم که خودمان را مدیریت کنیم و میتوانیم کارهایی را که باید در طول 24 ساعت انجام دهیم را برنامهریزی کنیم.
2. پیدا کنید که در کجا زمان هدر میرود
ما نمیتوانیم ادعا کنیم که کاملا از زمان خود استفاده میکنیم، بلکه مقداری از زمان از دست ما هدر میرود که اگر بتوانیم این زمان را کنترل کنیم، میتوانیم برای این زمانی که با مدیریت زمان صرفهجویی کردهایم برای کارهای گوناگون استفاده کنیم.
3. هدفهایی از مدیریت زمان را برای خود ایجاد کنید
توجه کنید تمرکز روی مدیریت زمان باعث میشود اخلاق و رفتار شما عوض شود، نه اینکه زمان را عوض کند. اولین قدم در مدیریت زمان، زمانی حاصل میشود که اوقاتی که هدر میدهید را از برنامه خود حذف کنید. بنابراین اگر بتوانید زمانی را که هدر میدهید حذف کنید بدانید که اولین قدم در مدیریت زمان را برداشتهاید.
4. یک طرح مدیریت زمان را الگو قرار دهید
یک طرح در مدیریت زمان برای خود انتخاب کنید و در آن اهداف واضح و اولویتهای خود را بنویسید؛ سپس این اولویتها و هدفها را مرتب کنید، وقت را تنظیم کنید و اولویتهای غیرضروری را حذف کنید. آنهایی که بلندمدت، کوتاهمدت و یا زودبازدهاند را مشخص کنید.
بهطور خلاصه، طرح شما باید تمامی ضوابط و اصولی را که در مدیریت زمان مهم است، در برداشته باشد و طرح را طوری تهیه کنید تا دستیافتنی باشد. تهیه یک جدول زمانی نباید بهصورت انتزاعی و دور از ذهن باشد. هرگز از طرح جدول زمانی، تقلید کورکورانه نکنید. مثلا فرد X یک طرح مدیریت زمان دارد و شما از روی آن کپیبرداری کنید.
الگوبرداری کنید اما کپیبرداری نکنید!
تهیه طرح باعث میشود که در طول اجرای برنامه خود دچار استرس و نگرانی نشوید.
5. از ابزارهای جانبی مدیریت زمان استفاده کنید
از سختافزارها و نرمافزارهای کاربردی در زمینه مدیریت زمان، حتما استفاده کنید. مثل Out look
این نرمافزار باعث میشود که شما بتوانید بهراحتی تمام برنامههای خود را بهطور روزانه، هفتگی و یا ماهانه در آن وارد کنید و خیلی راحت بتوانید به برنامههایتان برسید.
یکی از کارهایی که زمانبر است پاسخ دادن به نامههایی با موضوع یکسان است. این نرمافزار قادر است بهطور اتوماتیک پاسخگویی به این نوع نامهها را انجام دهد و بهعنوان دستیار حرفهای برای شما کار کند.
6. کارهای خود را اولویتبندی کنید
اولویتبندی همانطور که گفته شد، بسیار مهم است و باعث میشود اولین و آخرین اولویتهای برنامهای و کاری خود را بدانید.
7. تفویض اختیار کنید
همواره یاد بگیرید که کارهایتان را به دیگران تفویض اختیار کنید. هیچوقت پیشتازی و تکروی نکنید. کارهایی را که دیگران قادر به انجام صحیح آن هستند به عهده آنها بگذارید و خودتان کارهای کلیدی را انجام دهید.
هیچوقت فکر نکنید شما باید تمام کارها را انجام دهید!
8. کارهای تکراری را به دیگران واگذار کنید
این بند در واقع ادامه بند هفت است. هرچقدر کارها تکراری باشد، راحتتر میتوان انجام آنها را به دیگران واگذار کرد.
9. محدوده زمانی تعیین کنید
بعضی از کارها هستند که بسیار وقتگیر و تکراریاند. مثل پاسخ دادن به نامهها و…
به همین دلیل روزانه حداکثر یک ساعت برای پاسخ دادن به نامهها و کارهای تکراری صرف کنید نه بیشتر.
10. مطمئن باشید که سیستم شما سازماندهی شده است
اگر وقت زیادی را صرف بررسی فایلهای کامپیوتری خود میکنید، از یک سیستم مدیریت فایل استفاده کنید. یک سیستم مدیریت فایل باعث میشود که شما بتوانید در مدتزمان کمتری، دسترسی به اطلاعات زیادی داشته باشید.
همچنین با برنامهریزی یک سیستم مدیریت فایل، شما میتوانید فقط به اطلاعاتی که نیاز به دسترسی دارید، دسترسی داشته باشید و خود را در میان انبوهی از نامهها و اطلاعات درگیر نکنید.
11. وقت خود را با انتظار بیهوده، هدر نکنید
هم خودتان سروقت حاضر شوید و هم از دیگران انتظار داشته باشید که سروقت در قرار ملاقات حاضر شوند. مطمئن باشید که شما وقت اضافی برای هدر دادن در انتظارات بیهوده را ندارید.
مهم این نیست که در کدام قرار ملاقات هستید، مهم این است که سروقت حاضر شوید.
نتیجهگیری
با پیروی از اصول مدیریت زمان، مهار زمان را میتوانیم در اختیار بگیریم تا بتوانیم خود را هماهنگ سازیم و از دوبارهکاریها و هدر دادن وقت طلایی خود که یکی از مهمترین سرمایه زندگی هر فرد است جلوگیری کنیم.
مدیریت زمان کاری شدنی است، اما مستلزم تلاش، ممارست و تمرین مستمر است که با کوشش و پیروی از اصول ذکر شده، بتوانید آنها را در زندگی روزمره خود بهکارگیرید و از وقت خود حداکثر استفاده را ببرید.
میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد آرا: 8
4 thoughts on “11 نکته در مدیریت زمان”
اولین قدم حذف اوقاتی است که هدر می رود.
نکته ارزشمند در بالا بردن بهره وری : کارهایی را که دیگران قادر به انجام صحیح آن هستند به عهده آنها بگذارید و خودتان کارهای کلیدی را انجام دهید.
تمرکز روی مدیریت زمان باعث میشود اخلاق و رفتار شما عوض شود، نه اینکه زمان را عوض کند.(اهمیت زمان باعث جدی شدن و کم کردن اتلاف وقت میشه ، و قدرت نه گفتن با ارزشمندی به عالی جناب زمان بالا میره ؛ و نه گفتن مودبانه و بجا باعث افزایش اعتماد بنفس میشه )
فوق العاده بود و بازاموزی و یاداوری از اموزشهای استاد