فهرست مقاله
کسب مهارت در سخنرانی، هنری دشوار است. اگر قبلا هنگام یک ارائه، سخنرانی یا حتی تعریف داستانی در عروسی دوستتان موفق بودهاید و به این کار علاقه دارید، شاید استعداد داشته باشید که شراغ سخنرانی انگیزشی بروید. شغل سخنران انگیزشی اخیرا محبوبیت زیادی پیدا کرده و افراد زیادی در جستجوی چنین شغلی هستند، زیرا میتوانند از هر سمینار مبلغ قابل توجهی درآمد داشته باشند. چند نکته و استراتژی کارآمد برای ارائه یک سخنرانی انگیزشی فوقالعاده:
1. آیا پیام خاصی برای مخاطب دارید؟
بزرگترین سخنرانان انگیزشی حرف خاصی برای گفتن دارند که برگرفته از تجربیات شخصی آنها است. دلیل موفقیتشان این است که بر اساس داستانهای شخصی سخنرانی میکنند. داستانهای شخصی جذاب هستند و بهراحتی میتوان با آنها ارتباط برقرار کرد. اگر به شغل سخنرانی انگیزشی علاقهمند هستید، باید موضوعات مطلوبتان را مشخص کنید. ببینید مخاطبانتان دوست دارند چه بشنوند و آیا میتوانید چنین پیامی به آنها منتقل کنید؟ صحبتهای کلی یا مبهم حتی در ابتدای سخنرانی، شانس موفقیت شما را به حداقل میرساند.
2. شاید به یک مربی نیاز داشته باشید
شما همیشه سخنران خوبی بودهاید و فکر میکنید شغل سخنران انگیزشی برای شما مناسب است. خبر بد اینکه این ادعا در عمل بسیار سختتر است. سخنرانان انگیزشی گروه بسیار خاصی از سخنوران هستند. آنها بر زندگی دیگران تاثیر میگذارند و به همین دلیل مسئولیت بزرگی بر عهده دارند. یادگیری از بهترین سخنرانان انگیزشی ایده خوبی است. ببینید دیگران چه میکنند. با دیگران رابطه برقرار کنید. با سخنرانان حرفهای صحبت کنید و مربی مناسبی پیدا کنید تا ترفندهای این حرفه را به شما بیاموزد. با حضور مربی میتوانید مهارتهایتان را اصلاح کنید.
3. مخاطبان هدف
قبل از نوشتن متن سخنرانیهای انگیزشی، ببینید مخاطبان هدفتان چه کسانی هستند. باید با هر گروه از افراد به روش خاصی برخورد کنید. اگر ندانید چه افرادی مخاطب سخنرانیهای شما هستند، نمیتوانید متن سخنرانی را خاص و مرتبط بنویسید.
4. مهارتهای سخنرانی خود را تقویت کنید
حتی اگر بهترین داستانها و درسهای شخصی را برای به اشتراک گذاشتن داشته باشید، به دلیل مهارتهای گفتاری ضعیف شکست میخورید. برای کسب تسلط در سخنرانی سخت کار کنید. بهترین راه برای دیدن خودتان این است که از سخنرانیهای خود فیلمبرداری کنید. سپس، فیلمها را با دقت تماشا کنید. به لحن، زبان بدن و تماس چشمی خود با مخاطب توجه کنید. یاد بگیرید که طبیعی و اطمینانبخش به نظر برسید. اگر نیاز دارید، در یک کلاس سخنرانی ثبتنام کنید و مهارتهایتان را تقویت کنید.
همچنین شاید بخواهید برای سخنرانی انگیزشی خود از پاورپوینت استفاده کنید. مقاله هفت نکته برای ساخت پاورپوینت سخنرانی را مطالعه کنید.
5. بهترین مکان را پیدا کنید
یک سخنران انگیزشی خوب از مکان مناسبی استفاده میکند. در مکان مناسب ارتباط بهتری برقرار میکنید و مخاطب احساس راحتی میکند. مکان برگزاری باید با تعداد افراد مطابقت داشته باشد. محیط باید صمیمی باشد، اما کمی هم فضای شخصی به افراد بدهد. آکوستیک خوب هم مفید است.
6. تبلیغ کنید!
تبلیغات برای موفقیت در دنیای امروز بسیار مهم است. بهعنوان سخنران انگیزشی، باید با رقابت شدید کنار بیایید. سخنرانان زیاد دیگری در بازارهای تخصصی خود موفق هستند و در این حوزه رقابت میکنند. میتوانید بازاریابی را ساده و رایگان انجام دهید. اینترنت و تبلیغات دهانبهدهان دو مورد از بهترین کانالها برای بازاریابی هستند.
7. مهارتهایتان را بفروشید
در آغاز کار شاید مجبور شوید کمی ازخودگذشتگی کنید. احتمالا باید سخنرانیهای انگیزشی را رایگان ارائه کنید. این بخش مهمی از تلاشهای بازاریابی شما است. مردم باید بدانند که چقدر خوب هستید تا کمکم برای شنیدن سخنرانیها به شما پول بدهند. با دفتر سخنرانان و سازمانهای غیردولتی تماس بگیرید که شاید به سخنران و خدمات سخنرانی نیاز داشته باشند. حضور خودتان را به این سازمانها اعلام کنید. هر چه فرصتهای بیشتری به دست آورید، زودتر به محبوبیتی که شایسته آن هستید، دست مییابید.
8. بازخورد مخاطبان را بررسی کنید
سخنرانان انگیزشی برتر به صحبتهای مخاطبان گوش میدهند. روش درخواست بازخورد و گوش دادن به حرفهای مردم را یاد بگیرید. سادهترین راه دریافت اطلاعات برگزاری یک نظرسنجی ساده است. هر چیزی که باعث شکست میشود را اصلاح کنید.
9. یک سخنران خوب، نویسنده خوبی است
مقالات و مطالب آموزنده را در وبلاگها، وبسایتها و مجلات تخصصی منتشر کنید، زیرا نهتنها شکل خوبی از تبلیغات است، بلکه به شما کمک میکند مهارتهای انگیزشی خود را بهتر کنید. یک سخنران انگیزشی خوب، نویسنده خوبی هم هست. در هر دو کار مسلط شوید.
10. منعطف باشید!
مهمترین قانون هر شغلی، داشتن کمی انعطاف است. شاید گاهی لازم باشد بخشهایی از سخنرانی خود را تغییر دهید. مطالبی که آنها را موفق میدانید، شاید اثر چندانی بر مخاطبان نداشته باشند. دفعه بعد، روش دیگری را امتحان کنید. کمی طنز یا احساسات چاشنی آن کنید. این کارها به ترجیحات خودتان بستگی دارد. تبدیل شدن به یک سخنران انگیزشی خوب مستلزم کمی استعداد و تجربه زیاد است. وقتی شروع به کار کنید، تمام ویژگیهای لازم را کشف خواهید کرد. یادگیری هنگام ارتباط با مخاطبان به شما کمک میکند مهارتهایتان را کامل کنید و بسیار موفق شوید.
میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 16