فهرست مقاله
- ۱. از عناوین بسیار جذاب استفاده کنید
- ۲. روی مشکل تمرکز کنید
- ٣. هرچه کمتر، بهتر
- پندهایی کوتاه
- ۴. از همان ابتدا به فراخوان به اقدام بیندیشید
- 5. مطالب را بهصورت «بستههای محتوایی» در نظر بگیرید
- 6. با انتشار مطلب بهعنوان نویسنده مهمان، عشقتان را به همه منتقل کنید
- 7. افراد تاثیرگذار مهم را در قالب فهرستهایی معرفی کنید
- 8. ارزیابی کنید، ارزیابی کنید، ارزیابی کنید
- ۹. با افراد تاثیرگذار جلسه پرسشوپاسخ داشته باشید
- ۱۰. برونسپاری کنید
- نتیجهگیری
وبلاگ یا همان «بلاگ»، روشی آسان را در اختیارتان میگذارد تا مطالب تازه را بهصورت مختصر، مفید و مستمر در فضای وب منتشر کنید. در زیر ۱۰ ترفند برای وبلاگنویسی موفق را ذکر کرهایم:
۱. از عناوین بسیار جذاب استفاده کنید
عنوان وبلاگتان در حکم جلد مجله است. جلد مجله فقط یک هدف دارد: اینکه وادارتان کند مجله را باز کنید. همین امر برای مطالب وبلاگی هم صادق است. اگر عنوان جذابی نداشته باشید، بهترین مطلب دنیا هم ممکن است خوانده نشود.
در تحلیلی که روی برترین مطالبمان در زمینه بازاریابی محتوای انجام دادیم، پی بردیم که پرطرفدارترین و تاثیرگذارترین مطالبمان حاوی نوعی عدد و رقم بودهاند؛ مثلا «۱۰ مطلب پرطرفدار سال 2022». حتی بهتر آن بود که دو عدد در مطلب قرار داده شود. استفاده از عناوین بحثانگیز هم خوب است.
- عنوان وبلاگتان در حکم جلد مجله است. جلد مجله فقط یک هدف دارد: اینکه وادارتان کند مجله را بازکنید. همین امر برای مطالب وبلاگی هم صادق است. اگر عنوان جذابی نداشته باشید، بهترین مطلب دنیا هم ممکن است خوانده نشود. در تحلیلی که روی برترین مطالبمان در زمینه بازاریابی محتوای انجام دادیم، پی بردیم که پرطرفدارترین و تاثیرگذارترین مطالبمان حاوی نوعی عدد و رقم بودهاند؛ مثلا «۱۰ مطلب پرطرفدار سال 2022». حتی بهتر آن بود که دو عدد در مطلب قرار داده شود. استفاده از عناوین بحثانگیز هم خوب است.
- به مشکل بیندیشید (ترفند شماره ۲ را ببینید).
- روی کلیدواژههای مهم برای کسبوکارتان تمرکز کنید. (برای کمک در این زمینه، از ابزار Keyword Tool شرکت گوگل استفاده کنید).
- اعداد مهماند.
عناوین را طوری انتخاب کنید که کاملا مشخص باشند. برای نمونه، بهجای گفتن «راههایی برای افزایش بازده سهام»، بگویید: «۱۰ راه برای کسب سود بیشتر از سهام شرکتهای کوچک.»
۲. روی مشکل تمرکز کنید
این جایی است که همیشه باید کارتان را از آن شروع کنید. خواننده هدفتان چه مشکلاتی دارد؟ چه چیزی خواب شب را از چشمهایشان ربوده است؟
اگر وبلاگتان همیشه بر چیزهایی متمرکز باشد که خواب را از چشم مشتریان فعلی و احتمالیتان ربودهاند، بهاحتمالقریببهیقین موفق خواهید بود.
٣. هرچه کمتر، بهتر
وبلاگها زمانی بهترین عملکرد را دارند که کوتاه، آموزنده و بهجا باشند. خیلی بهندرت پیش میآید که نیاز باشد درباره مسالهای پرچانگی کنیم.
پندهایی کوتاه
- جملات را کوتاه نگه دارید.
- از فهرست و ارهها استفاده کنید
- پاراگرافها را کوتاه کنید
- كلمات غیرضروری را دور بریزید
- ویرایش کنید، ویرایش کنید، ویرایش کنید
۴. از همان ابتدا به فراخوان به اقدام بیندیشید
هر مطلب وبلاگی باید نوعی فراخوان به اقدام داشته باشد. اینها فراخوان به اقدامهاییاند که میتوانید روی وبسایتتان قرار دهید:
- گزارش جامع ما را دانلود کنید.
- در توییتر (فیسبوک، لینکدین، یوتیوب یا هر جای دیگری) به ما بپیوندید
- از ما سوال کنید
- کتاب الکترونیکی ما را دانلود کنید
- در وبینار رایگان ما ثبتنام کنید
- جعبهابزار ما را بخواهید
- در خبرنامه الکترونیکی ما عضو شوید
- یک نسخه دمو درخواست کنید
یادتان باشد که خیلی از بازدیدکنندگان وبلاگتان احتمالا دیگر هرگز باز نخواهند گشت. به خوانندگانتان پیشنهادهای محتوایی اضافه و مرتبط، مانند خبرنامه الکترونیکی ارزشمندی ارائه دهید تا بتوانید همچنان با آنها در ارتباط باشید. دستیابی به نامهایی برای ارسال ایمیلهای مجاز به آنها باید یکی از مهمترین اهداف وبلاگنویسیتان باشد تا با پایگاهدادهتان را گسترش دهید.
5. مطالب را بهصورت «بستههای محتوایی» در نظر بگیرید
همواره به این فکر کنید که چطور میتوانید مطالب وبلاگتان را بردارید و آنها را در قالب چیز ارزشمندتری از نو بستهبندی کنید. باید از قبل برای این کار برنامهریزی کنید، نه اینکه، پس از اتمام کار، تصمیم به بستهبندی مجدد بگیرید. اگر از قبل برنامهریزی کنید، خیلی در وقت و منابعتان صرفهجویی خواهد شد.
6. با انتشار مطلب بهعنوان نویسنده مهمان، عشقتان را به همه منتقل کنید
پانزده وبلاگ برتر صنعتتان را هدف بگیرید و به آنها پیشنهاد بدهید که بهعنوان نویسنده مهمان در وبلاگهایشان مطالب مرتبط منتشر کنید. هرگز فرصت انتشار مطلب بهعنوان نویسنده مهمان را دستکم نگیرید.
7. افراد تاثیرگذار مهم را در قالب فهرستهایی معرفی کنید
همه عاشق فهرستها هستند، بهویژه کسانی که اسمشان در فهرست است.
- فهرستی تهیه کنید.
- مطمئن شوید که این فهرست بهراحتی قابل به اشتراکگذاری است (برای این کار ابزاری در نظر بگیرید).
- درباره این فهرست در وبلاگتان مطلب بگذارید.
- به افرادی که اسامیشان در فهرست آمده است اطلاع دهید که چنین فهرستی وجود دارد.
- در رسانهها درباره فهرست اطلاعرسانی کنید.
- تکرار کنید، تکرار کنید، تکرار کنید.
8. ارزیابی کنید، ارزیابی کنید، ارزیابی کنید
در زیر، تعدادی از شاخصهای وبلاگ که میتوانید بهعنوان بخشی از وبلاگتان ارزیابی کنید، ذکرشدهاند. (میتوانید از طریق گوگل آنالیتیکس یا برنامههای تحلیلی دیگر به همه این شاخصها دسترسی داشته باشید). آنهایی را انتخاب کنید که باتوجهبه اهداف کلی بازاریابی محتوایی و وبلاگنویسیتان معقولتر از همهاند. اطمینان حاصل کنید که شما و تیمتان هدف وبلاگ را میدانید و تکتک افراد آمارها را میبینند. موارد زیر را ارزیابی کنید:
- تعداد بازدیدها و بازدیدکنندگان منحصربهفرد
- تعداد بازدید از صفحات
- مدتزمانی که بازدیدکننده در سایت حضور دارد
- تعداد افرادی که عضو خبرنامه الکترونیکیتان شدهاند
- رتبهبندیهای جستوجو
- لینکهایی که بازدیدکنندگان را به وبلاگتان میآورند
۹. با افراد تاثیرگذار جلسه پرسشوپاسخ داشته باشید
بیشتر پیشتازان صنعت، اگر بخواهید، برایتان مصاحبه پادکستی یا جلسه پرسشوپاسخ ترتیب خواهند داد. بهعلاوه، احتمال دارد که پس از اتمام جلسه یا مصاحبه، آن را با شبکه مخاطبانشان به اشتراک بگذارند.
۱۰. برونسپاری کنید
طبق تحقیقات موسسههای CMI و مارکتینگ پرافس، بیش از ۵۰ درصد شرکتها در اندازههای مختلف بازاریابی محتواییشان را برونسپاری میکنند. بیشتر کسبوکارها انجام بخشی از فرایند بازاریابی محتواییشان را به دیگران میسپارند. نویسنده بزرگی پیدا کنید تا کمکتان کند. یک سازمان یا تیم محتوایی پیدا کنید تا سطح وبلاگنویسی یا راهبردتان را ارتقا دهد. برخی شرکتها نمیتوانند بهراحتی داستانهای جذاب و درگیرکننده بگویند. کمک بخواهید؛ کسی هست که کمکتان کند.
نتیجهگیری
میتوان گفت وبلاگها معمولا مرکز منظومه شمسی رسانههای اجتماعی محسوب میشوند که میتوانند راهبردهای پیچیده سئو و کمپینها را در خود جای دهند؛ بنابراین با استفاده از ۱۰ ترفند گفتهشده در بالا میتوانید از وبلاگ بهعنوان بستر محتوایی اصلیتان استفاده کنید.
نویسنده: جو پولیتزی
ناشر: نشرآموخته
ترجمه: سعید زرگریان
میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 17
4 thoughts on “۱۰ ترفند درباره وبلاگنویسی که باید بهخاطر بسپارید”
مطالب مفید و کاربردی هستند.
تشکر
موفق باشید
عالی ممنون
سلام ، ممنون بابت محتواهای عالی 👌