کارآفرینی چیست و چه انواعی دارد؟
مفهوم کارآفرینی و انواع آن
4.6
(11)

 کارآفرین کیست؟

کارآفرین شخصی است که توانایی و تمایل ایجاد، مدیریت و به سود رساندن یک استارتاپ را دارد، درحالی‌که از همه خطرات مسیر آگاه است. راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید، بهترین مثال کارآفرینی است. کارآفرینان اغلب منبع ایده‌های جدید و بکر هستند و با جایگزینی ابداعات جدید به‌جای محصولات قدیمی، ایده‌های نو را به بازار عرضه می‌کنند.

مشاغل کوچک خانگی یا شرکت‌های بزرگ چندملیتی می‌توانند کارآفرین باشند. در علم اقتصاد، سود کارآفرین از ترکیب زمین، منابع طبیعی، نیروی کار و سرمایه به دست می‌آید. در مجموع، هر کسی که تمایل و اراده راه‌اندازی یک شرکت جدید را داشته باشد و همه خطرات آن را بپذیرد می‌تواند کارآفرین باشد. کارآفرینی به کشف و خطرپذیری گره خورده و نقشی مهم در موفقیت یک ملت در بازار جهانی متغیر و رقابتی دارد.

 

4 نوع کارآفرینی

1. کارآفرینی کسب‌وکارهای کوچک

این مشاغل عبارتند از آرایشگاه، خواربارفروشی، آژانس مسافرتی، مشاور، نجار، لوله‌کش، برق‌کار و غیره. این افراد مالک کسب‌وکار کوچک خود هستند یا آن را اداره می‌کنند و افراد خانواده خود یا کارمندان محلی را استخدام می‌کنند. سود حاصل از کارشان هم برای سیر کردن خانواده‌شان کافی است، اما نمی‌توانند کسب‌وکار 100 میلیون دلاری ایجاد کنند یا صنعتی را در سلطه خود بگیرند. آن‌ها با گرفتن وام‌‌های کوچک و قرض کردن از خانواده یا دوستان، بودجه کسب‌وکارشان را تامین می‌کنند.

 

2. کارآفرینی استارتاپ‌های در حال رشد

این کارآفرینان تازه‌کار کسب‌وکارشان را با رویای تغییر دنیا آغاز می‌کنند و کارمندان و سرمایه‌گذارانی با افکار بزرگ و عجیب جذب می‌کنند. آن‌ها دنبال راه‌اندازی یک کسب‌وکار قابل ارزیابی و اجرای یک مدل کاربردی هستند، بنابراین بهترین و باهوش‌ترین کارمندان را استخدام می‌کنند. همچنین برای تامین پروژه یا کسب‌وکار خود به سرمایه بیشتری نیاز دارند.

 

3. کارآفرینی شرکت‌های بزرگ

این شرکت‌های بزرگ چرخه حیات طولانی دارند و با ارائه محصولات جدید و نوآورانه مرتبط با محصولات اصلی خود رشد می‌کنند و به حیاتشان ادامه می‌دهند. تغییر فناوری، تغییر ترجیحات مشتریان و ظهور رقبای جدید، شرکت‌های بزرگ را مجبور می‌کند تا محصولی نوآورانه ایجاد کنند و آن را به مشتریان جدید در بازار‌های جدید بفروشند. سازمان‌های فعلی هم برای رویارویی با تغییرات سریع فناوری یا شرکت‌های نوآور را می‌خرند یا سعی می‌کنند خودشان محصولات نوآورانه تولد کنند.

 

4. کارآفرینی اجتماعی

این نوع کارآفرینی بر تولید محصول و خدماتی تمرکز دارد که نیازها و مشکلات اجتماعی را برطرف می‌کند. تنها شعار و هدف این کارآفرین‌ها خدمت به جامعه بدون کسب سود است.

 

ویژگی‌های کارآفرینان

همه کارآفرینان موفق نیستند و بعضی ویژگی‌های خاص باعث موفقیت کارآفرینان می‌شود:

  • خطرپذیری. برای شروع هر کار جدید باید خطر شکست احتمالی را تا حدودی بپذیرید. پس کارآفرین باید شجاع باشد و بتواند خطرات را ارزیابی و مهار کند. این بخش مهمی از کارآفرین بودن است.
  • نوآوری. کارآفرین باید برای ارائه ایده‌های جدید، راه‌اندازی یک شرکت و کسب سود از آن بسیار نوآور باشد. تغییر و نو‌آوری انواع مختلفی دارد. مثلا کارآفرین می‌تواند یک محصول جدید به بازار ارائه دهد که برای مشتریان تازگی دارد یا محصول فعلی را با فرایندی بهتر و به‌صرفه‌تر به بازار عرضه کند.
  • توان رهبری و دیدن چشم‌اندازها. کارآفرینی که ‌دنبال موفقیت است، باید درک درستی از سرمایه‌گذاری جدید خود داشته باشد. این فرد برای تبدیل ایده خود به واقعیت به منابع و کارکنان زیادی نیاز دارد. کیفیت رهبری هم بسیار مهم است، زیرا رهبران کارکنان خود را به مسیر درست موفقیت هدایت می‌کنند.
  • روشنفکری و پذیرفتن شرایط. هر شرایطی می‌تواند فرصتی عالی برای رشد کسب‌وکار باشد و در جهت منافع شرکت مورداستفاده قرار گیرد. مثلا خیلی از شرکت‌های پرداخت اعتباری متوجه شدند که نیاز به تراکنش‌های آنلاین روزبه‌روز بیشتر می‌شود، بنابراین از این فرصت استفاده کرده و در دوران همه‌گیری به‌شدت رشد کردند.
  • انعطاف‌پذیری. کارآفرین باید منعطف باشد و برای قرار گرفتن در جایگاه عالی هرگونه تغییر موردنیاز در محصولات و خدمات را بپذیرد.
  • شناخت محصول. مالک و کارآفرین شرکت باید محصولات خودش را خوب بشناسد و از جدیدترین روندهای بازار آگاه باشد. باید مطمئن شود که محصول یا خدمت فعلی نیاز بازار فعلی را برآورده می‌کند و اگر موثر نیست آن را تغییر دهد. توانایی پاسخگویی و ایجاد تغییرات لازم در صورت نیاز، بخش مهمی از کارآفرینی است.

 

اهمیت کارآفرینی

  • ایجاد اشتغال. کارآفرینی باعث ایجاد اشتغال می‌شود. کارآفرینان شغل‌های غیرتخصصی و ابتدایی ارائه می‌دهند که برای آموزش کارمندان تازه‌کار و کسب تجربه آن‌ها لازم است.
  • نوآوری. کارآفرینان نوآور محصول، بازار، فناوری و کیفیت جدیدی ارائه می‌دهند که باعث ارتقای سطح زندگی مردم می‌شود.
  • توسعه جامعه. اگر شغل‌های یک جامعه گسترده و متنوع باشد، آن جامعه بزرگ‌تر و قوی‌تر می‌شود. کارآفرینی تغییراتی در جامعه ایجاد می‌کند و مزایایی مانند بودجه بیشتر آموزش و بهداشت، کاهش زاغه‌نشینی و افزایش درصد مالکان خانه را به همراه دارد. همچنین، به سازمان‌ها کمک می‌کند تا زندگی اجتماعی با‌ثبات‌تر و با‌کیفیت‌تری برای مردم فراهم کنند.
  • ارتقای سطح زندگی. کارآفرینی با افزایش درآمد افراد، به بهبود سطح زندگی آن‌ها کمک می‌کند. ارتقای سطح زندگی به معنی افزایش مصرف کالاها و خدمات متنوع توسط خانوار در یک بازه زمانی مشخص است.
  • پشتیبانی از تحقیق و توسعه. محصولات و خدمات جدید باید قبل از عرضه به بازار موردتحقیق و آزمایش قرار گیرند. در نتیجه، کارآفرینان بودجه تحقیق و توسعه موسسات تحقیقاتی و دانشگاه‌ها را هم تامین می‌کنند. این کار باعث ترویج تحقیقات، افزایش تلاش عمومی و شکوفایی اقتصاد می‌شود.

 

میانگین امتیاز 4.6 / 5. تعداد آرا: 11

⛄ فروش ویژه زمستانه - پرفروش‌ترین‌ها با 60 درصد تخفیف

فیلم دوره سیستم سازی با 60 درصد تخفیف ویژه - فقط تا امشب