فهرست مقاله
ژان بقوسیان در یادداشتی اختصاصی، دیدگاه شما را درباره ساخت سایت و درآمد اینترنتی زیر سوال میبرد!
اولین قدم برای راهاندازی کسبوکار اینترنتی و رسیدن به درآمد پایدار، داشتن یک وبسایت است تا بتوان از طریق آن به ارائه محصولات و خدمات پرداخت و درآمد کسب کرد. در این مقاله ژان بقوسیان به شما میگوید چگونه سایتی حرفهای با امکان ارسال مقالات، فروش آنلاین محصولات، پرداخت آنلاین، ارسال پیامک به مشتری و… داشته باشید.
قدمهای لازم برای داشتن یک سایت پولساز
1. ثبت دامنه
ابتدا باید یک دامنه مناسب برای سایت خود انتخاب کنید. دامین یا دامنه، همان نام سایت شما است که در مرورگرهایی مثل کروم یا فایرفکس تایپ میشود تا سایت شما نمایش داده شود؛ مثلا اسم سایت من modiresabz.com است. کسی که میخواهد وارد سایت شود با تایپ این دامنه وارد سایت میشود. برای ثبت دامین یا دامنه سایت ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که این نام قبلا توسط شخص دیگری ثبت نشده باشد. این کار را میتوانید به کمک شرکتی که در زمینه ثبت دامین فعالیت میکند انجام دهید. دامنهها فقط به صورت سالانه یا چند ساله اجاره داده میشوند. نام دامنه شامل اسمی است که شما انتخاب میکنید و همچنین پسوندی که در انتهای نام میآید مثل com. یا ir. یا موارد دیگر. بهتر است در صورت ممکن از دامنههای با پسوند com. استفاده کنید زیرا اگر کسی پسوند سایت شما را فراموش کند احتمالا ابتدا com. را تست میکند. مبلغ ثبت سالانه اغلب دامنههای خارجی مثل com. چیزی حدود 30 تا 50 هزار تومان است. مبلغ ثبت دامنههای ir. بسیار کمتر است و حدود 5 هزار تومان در سال است.
2. اجاره هاست
پس از ثبت دامین نوبت به گرفتن فضای وب یا اجاره هاست میرسد. اگر خیلی ساده بگوییم سایت شما شامل تعدادی فایل است که کاربر با تایپ آدرس سایت شما، آن را میبیند. این فایلها باید بر کامپیوتری نگهداری شود که به صورت شبانهروزی روشن باشد و به اینترنت پر سرعت متصل باشد. شرکتهای ارائهدهنده خدمات میزبانی یا هاستینگ دقیقا همین کار را انجام میدهند.
برای این منظور باید یکی از شرکتهای ارائهدهنده خدمات میزبانی وب را برگزینید. این شرکتها نیز خدمات خود را به صورت سرویس ماهیانه یا سالانه ارائه میدهند؛ به این معنی که باید هر سال بابت نگهداری فایلها و اطلاعات سایت خود روی کامپیوترهای شرکت میزبان مبلغی بپردازید.
3. ساخت وبسایت توسط خودتان
برای ساخت سایت چند گزینه دارید. یکی از اولین راهکارهایی که به ذهن هر کسی میرسد آن است که یک برنامهنویس یا شرکت طراحی سایت بیابیم و کل پروژه طراحی سایت را واگذار کنیم.
مشکلی که در این روش وجود دارد آن است که کارتان به شدت به برنامهنویس وابسته است! توسعه سایت کاری است که پایان ندارد. شما همواره به برنامهنویس سایت نیاز دارید و به او وابسته هستید. دنیای وب مدام تغییر میکند و شما مجبورید سایت را با این تغییرات همگام سازید. نکته دیگر آن است که یک برنامهنویس یا شرکت کوچک به سختی میتواند خودش را به تغییرات دنیای وب برساند. در دنیای وب تغییرات آنقدر سریع است که شاید یک برنامهنویس تماموقت هم نتواند کارهای لازم برای بهروز نگه داشتن کد سایت را انجام دهد.
راهکار دیگر برای ساختن سایت استفاده از سایتسازهای پولی است. سایتسازها برنامه طراحی سایتی هستند که قبلا نوشته شده و در اختیار شما قرار میگیرد و شما بدون داشتن دانش برنامهنویسی میتوانید آن را سفارشی کنید و با ایجاد تغییرات لازم سایت دلخواه خود را درست کنید.
مزیت این روش نسبت به روش قبل آن است که تقریبا به محض خرید سایتساز و نصب آن روی هاست، سایتتان آماده است. البته با سلیقه شما متناسب نیست و با تغییر تنظیمات آن میتوانید سایت دلخواه خود را بسازید. البته این سایتسازها محدودیتهایی دارند و شاید امکانات خاصی که مد نظر شما است را برآورده نسازد.
اگر یک سایتساز بخرید و بعد از مثلا یک سال شرکت تولیدکننده از آن پشتیبانی نکند یا حتی شرکت بسته شود با مشکلاتی جدی مواجه خواهید شد.
4. بهترین گزینه استفاده از وردپرس
سایتسازهای رایگان شاید خیلی جذاب به نظر برسند؛ چون رایگان هستند و شاید فکر کنیم برای کارهای جدی نمیتوانند مناسب باشند؛ ولی به نظر من بهترین گزینه برای ساخت سایت استفاده از سایتساز رایگان WordPress است. البته ساخت هیچ سایتی کاملا رایگان تمام نمیشود. با اینکه خود سایتساز رایگان است ولی لازم است امکاناتی به آن اضافه شود. این امکانات خودشان برنامههای آماده کوچکی هستند که بر نرمافزار سایتساز نصب میشوند و معمولا باید آنها را بخرید. این برنامههای کوچک اغلب پلاگین یا افزونه نامیده میشود.
5. چگونه میشود کمتر از یک میلیون تومان؟
برای خرید هاست و دامنه و همچنین افزونههای لازم شاید نیاز به کمتر از یک میلیون تومان بودجه باشد! برای ساخت چنین سایتی توسط دیگران حداقل باید 5 میلیون تومان بپردازید.
برخی از دوستان حرفهایتر شاید بگویند سایتسازهای رایگان امنیتشان پایین است و ممکن است هک شوند؛ ولی اگر از هاست خوب استفاده کنند این احتمال خیلی کمتر میشود. در ضمن خوب است بدانید بسیاری از سایتهای برندهای بزرگ دنیا با همین سایتسازهای رایگان ساخته شده است.
6. داستان سایت خودم؛ مدیرسبز
بیش از 8 سال است که به صورت تخصصی بر بازاریابی اینترنتی و آموزش آن کار میکنم. ابتدا سایتی داشتم که توسط دوستم طراحی شده بود پس از مدتی او به خارج از ایران سفر کرد و سایتم با مشکلاتی مواجه شد. حدود ده سایتساز مختلف را نصب کردم و تست کردم. با بررسیهای زیاد دیدم برای فروش آنلاین و کارهای حرفهای هیچکدام به خوبی وردپرس نیست. چند ماه وقت گذاشتم و با وردپرس سایتی ساختم که امکاناتش بسیار بیشتر از سایت قبلی بود. برای سایت قبلی چند ده میلیون هزینه کرده بودم. آن را کنار گذاشتم و اکنون سایت مدیرسبز با وردپرس ساخته شده است. تصمیم استفاده از وردپرس برای سایتم، یکی از بهترین تصمیماتی بود که در کارم گرفتم.
7 مزیت ساخت سایت با وردپرس
1. نصب و استفاده از آن نیازی به آشنایی با برنامهنویسی ندارد و به سادگی نصب و استفاده از یک نرمافزار ویندوزی است!
اغلب هاستها امکانی دارند که با کلیک یک دکمه وردپرس بر هاست نصب میشود و این کار شاید کمتر از یک دقیقه طول بکشد!
2. خیلی زودبهزود آپدیت میشود و نگرانی شما برای بهروز بودن از بین میرود.
3. اگر با مشکلی مواجه شدید با یک جستوجوی ساده در گوگل میتوانید راهحل مناسب را بیابید.
همچنین هر کسی که با این سایتسازها آشنا است میتواند کار سایتتان را ادامه دهد و مشکل وابستگی سایت به یک فرد یا شرکت خاص حل میشود.
4. با زبان فارسی کاملا سازگار است.
دیگر نگران راست به چپ بودن نوشتهها و استفاده از فونتهای فارسی نباشید.
5. دهها هزار پوسته یا قالب وجود دارد که با انتخاب یکی از آنها میتوانید سایتی با ظاهری جذاب و حرفهای داشته باشید.
صدها قالب زیبای فارسی وجود دارد. کافی است در اینترنت عبارت «قالب وردپرس» را جستوجو کنید.
6. با کمک افزونه رایگانی به نام «ووکامرس» تمام امکانات یک فروشگاه آنلاین حرفهای به سایتتان اضافه میشود.
فارسیساز آن هم وجود دارد که علاوه بر فارسی کردن تمام نوشتهها، واحد پول ایران را به فروشگاهتان اضافه میکند.
7. دهها هزار افزونه رایگان و پولی دارد که تقریبا هر امکان قابل تصور را به سایت اضافه میکند.
هرگاه به امکان جدیدی نیاز داشتید، میتوانید افزونهای مناسب را بیابید و آن را نصب کنید تا امکان جدیدی به سایت شما اضافه شود.
بازاریابی اینترنتی تنها عامل پولسازی سایت
اگر بهترین سایت دنیا را هم داشته باشید شاید سایتتان پولساز نباشد. قدم بعدی انجام بازاریابی اینترنتی است که باعث میشود به درآمد برسید. بازاریابی اینترنتی شامل بخشهای مختلفی است:
نوشتن متنهای تبلیغاتی حرفهای در سایت
افزایش رتبه سایت در گوگل یا سئو
ایمیل مارکتینگ
ایجاد ترافیک رایگان و پولی
ساخت تبلیغات و کمپینهای اینترنتی
تحلیل سایت و ترافیک آن
نکته دیگر آن است که باید این مطالب را برای شرایط بازار ایران یاد بگیرید؛ مثلا نرخ باز شدن ایمیل در دنیا حدود 15 درصد است ولی در ایران گاهی تا 20 درصد میرسد.
کلیه مواردی که در مقاله ذکر شده است در دوره آنلاین ساخت کسبوکار آنلاین آموزش داده میشود. برای اطلاعات بیشتر لطفا بر عکس زیر کلیک کنید:
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2
3 دیدگاه برای “چگونه با کمتر از یک میلیون تومان یک سایت پولساز داشته باشیم؟ ”
سلام، وقت بخیر؛
ممنون بابت انتشار مطالب رایگان؛
در مورد این مطلب، فکر میکنم نیاز به به روزرسانی داره.
ارادتمند.
استاد ارجمند من بسته آموزشی این دوره را تهیه کردم واقعا عالی است ممنون از زحمات جنابعالی
سلام خدمت آقای بقوسیان. مورد 6 دقیقا برای من هم اتفاق افتاد و دوستی که برایم سایت را طراحی کرده بود برای انجام کار به خارج مسافرت کرد. البته زمانی هم که در ایران بود برای هر کدام از امکاناتی که نیاز داشتم حداقل یک ماه زمان نیاز داشت تا با کلی پیگیری و تست طراحی شود. به طوری که اگر امکانات فعلی سایتم که با وردپرس راه اندازی شده قرار بود توسط طراح سایت انجام شود تا چند سال دیگر هم اجرایی نمیشد. به هر حال تصمیم مهمی که گرفتم تغییر سایت به وردپرس بود. هر چند حدود چند ماه باعث افت شدید بازدید سایت (از روزانه حدود 700 نفر به 30 نفر) و کاهش شدید فروش شد اما از انجام این کار فوق العاده رضایت دارم و الان هر امکاناتی که برای سایت نیاز داشته باشم شخصا در کمتر از یک ساعت در سایت نصب و استفاده می کنم.شاید این حرف چندان حرفه ای نباشد ولی از نظر من و با تجربه ای که داشته ام خنده دارترین کاری که یک نفر میتواند انجام دهد این است که سایت خود را به طراح واگذار کند و از سیستم هایی مانند وردپرس استفاده نکند. موفق باشید