فهرست مقاله
امروزه بسیاری از افراد دنبال یادگیری مهارتها و دانش جدید هستند، اما خیلیها به چیزهایی که یاد میگیرند عمل نمیکنند. در این مقاله به بررسی پنج دلیل اصلی این مسئله میپردازیم.
1. نداشتن انگیزه کافی
یکی از دلایل اجرا نکردن آموختهها، کمبود انگیزه است. اگر فردی ارزش و اهمیت یادگیری را درک نکند، احتمالا به آن عمل نخواهد کرد. برای مثال، استفان کاوی در کتاب «هفت عادت افراد بسیار موثر» از اهمیت انگیزه و تعهد به یادگیری بهعنوان یکی از عوامل موفقیت برای افراد صحبت میکند. پس قبل از یادگیری هرچیزی باید از خودمان بپرسیم: «چرا میخواهم این موضوع را یاد بگیریم؟» اگر دلیل محکمی برای این کار نداریم، به احتمال زیاد، پس از مدت کوتاهی انگیزه خودمان را از دست خواهیم داد و مطالب را اجرا نخواهیم کرد.
2. نبود اعتمادبهنفس
بعضی افراد به دلیل کمبود اعتمادبهنفس از عمل کردن به یادگیریهای جدید خودداری میکنند. در کتاب «جادوی فکر بزرگ» نوشته دیوید شوارتز، تاکید شده که اعتمادبهنفس در اجرای آموختهها نقش مهمی دارد. ما باید به خودمان و تواناییهایی که داریم اعتقاد داشته باشیم. اگر فکر میکنیم اجرای بسیاری از موارد، خارج از توانایی ما است، لازم است بر بهبود اعتمادبهنفس خودمان کار کنیم.
3. ترس از شکست و انتقاد
ترس از شکست و نگرانی از واکنش دیگران میتواند مانعی برای اجرای دانستهها باشد. در کتاب «قوانین طلایی زندگی»، رابین شارما به این موضوع اشاره دارد و توصیه میکند که افراد باید بر ترس خود غلبه کنند تا به یادگیریهای جدید عمل کنند. اگر دانستهها را اجرا کنیم و شکست بخوریم از خیلیها موفقتر هستیم که تابهحال یکبار هم تلاش نکردهاند همان موارد را اجرا کنند. اگر شکست را بخشی از فرایند پیشرفت در نظر بگیریم، خیلی راحتتر با این موضوع کنار خواهیم آمد.
4. تمرین نکردن
یادگیریهای جدید بدون تمرین و تکرار کافی بهسرعت فراموش میشوند و این موجب میشود که افراد به آنها عمل نکنند. مالکوم گلادول در کتاب «تافتههای جدابافته» میگوید که برای رسیدن به تسلط در یک مهارت، باید حداقل 10,000 ساعت تمرین کرده باشیم. بنابراین، تکرار و تمرین، موضوعی حیاتی در بهکارگیری مهارتها و دانش جدید است.
5. کمبود زمان و منابع
گاهی کمبود زمان و منابع موجب میشود که افراد به یادگیریهای جدید خود عمل نکنند. در چنین شرایطی، لازم است دنبال راههای کارآمد برای مدیریت زمان و استفاده بهینه از منابع باشیم. کتاب «قورباغه را ببوس» نوشته برایان تریسی، به تکنیکهای مدیریت زمان و بهرهبرداری از منابع پرداخته است.
برای رفع این موانع، افراد میتوانند روی افزایش انگیزه و تعهد خود به یادگیری کار کنند، اعتماد به نفس خود را تقویت کنند، با ترس از شکست و انتقادات مواجه شوند و به تمرین و تکرار مهارتها و دانش جدید اهمیت بیشتری بدهند. همچنین، بهکارگیری استراتژیهای مدیریت زمان و استفاده بهینه از منابع کمک میکند تا به یادگیریهای جدید عمل کردن راحتتر شود.
در نهایت، اجرای مطالبی که یاد میگیریم، یکی از مهمترین عوامل موفقیت در زندگی و کار است. این روند مستلزم تلاش مستمر و پشتکار است. بهیاد داشته باشید که یادگیری و تکمیل مهارتها، فرایندی است که در طول زندگی ادامه دارد و هرگز به پایان نمیرسد.
میانگین امتیاز 4.4 / 5. تعداد آرا: 21
15 thoughts on “چرا یاد میگیریم؛ ولی اجرا نمیکنیم!؟”
دلایلی که اشاره شده بود بعضا در برخی افراد بیش از یک موردش همزمان دیده میشه و یا شاید خودمون هم در زمان هایی تجربه ش کرده باشیم
اما نکاتی رو میخواستم راجب زمان حال و دلیل عمل نکردن به آموخته ها بگم:
متأسفانه برخی افراد اولا آموخته هاشون عمق لازم رو نداره و صرفا یه آموزش سطحی رو فراگرفتن که خب شاید بگیم همینم اجرا کنه بازم اوکیه ( من نمیخوام به منفیهای این موضوع اشاره کنم فعلا ) فلذا اصلا توانمندی اجرای اونو نداره مخصوصا این آموزش ها متمرکز نبوده و مثلا چند تا وبینار دیده چند تا مقاله خونده چند تا پادکست شنیده و چند تا پست اینستاگرامی و … لذا اصلا نمیدونه چطوری و از کجا باید شروع کنه!
اما موضوع مهم تر اینکه با توجه به حجم عظیم گردش اطلاعات در محیط های قابل انتشار و ارائه متعدد، با خودش میگه بزار فعلا اینا رو یاد بگیرم و ببینم و … بعد سرفرصت انجام میدم وچون حجم این محتواها بسیار بسیار زیاده هیچوقت فرصت نمیکنه وقتش برای اجرا بزاره. از طرفی بعلت میل افراد به جامع الشرایط بودن میخواد از همه چیز هم سر دربیاره و مثلا یاد بگیره که خب این رویه تبدیل به رفتار شده
و زمانی تبدیل به فاجعه میشه که در امر یادگیری کار به جایی میرسه فرد آموزش های رایگان دسترسی پیدا میکنه اونا رو بدون بهره برداری ذخیره میکنه و فقط دنبال جذب و دریافت مطالب و محتوا آموزشی ست، لذا به نوعی سندروم غیرقابل علاج مبتلا میشه.
و صدالبته که نمونه های بسیاری رو در اطرافمون میبینیم
ببخشید بابت اطاله کلام
این مطلب درد خیلی از ماهاست که بهش مبتلا شدیم.
به عقیده من، درمانش فقط اینکه یادگیری مطالب جدید رو متوقف کنیم و بر اساس نیازمون، آموزش هایی را که دیدیم، اجرایی کنیم.
عالی میشه استاد در مورد این مشکل هم، مقاله ای بنویسند.
اگر دانستهها را اجرا کنیم و شکست بخوریم از خیلیها موفقتر هستیم که تابهحال یکبار هم تلاش نکردهاند همان موارد را اجرا کنند.
مالکوم گلادول در کتاب «تافتههای جدابافته» میگوید که برای رسیدن به تسلط در یک مهارت، باید حداقل 10,000 ساعت تمرین کرده باشیم!
به قول استاد تا افراد اموخته های خودشونو اجرا نکنن هیچ فایده ای نداره اگر ما هر چیزی یاد گرفتیم هر چند کوچک انو اجرا کردیم ارزشمنده خیلی ها هستن کوه معلومات هستن ولی حتی یکی از دانسته هاشون را اجرا نکردن
همیشه پرچم استادبقوسیان بالاست
دمت گرم استاد
عمل کردن به دانستها هست که باعث درک بهتر از اونها میشه.
عالی بود
به نظرم حفظ روحیه رو هم باید اضافه کرد
نداشتن روحیه کافی ، تاثیر مستقیم روی عملکرد میزاره
فوق العاده عالی وکاربردی ممنونم
به قول ارسطو، “ریشه های آموختن به تلخی گراید، اما به طور حتم میوه آن شیرین است.
عالی بود سپاسگزارم از مقالات خوبتون♥️
هرروز مطالب زیادی یاد میگیرم ولی اهمال کاری و تنبلی جلوی پیاده سازی و انجامش رو میگیره
کاش از زمان کودکی توی مدرسه بهمون اموزش میدادند و یاد می گرفتیم جلوی اهمال کاری و تنبلی روچطور بگیریم
و اموزش خیلی چیزهای دیگه که روی کیفیت زندگیمون تاثیر داشت..
اجرای مطالبی که یاد میگیریم، یکی از مهمترین عوامل موفقیت در زندگی و کار است
اعتمادبهنفس در اجرای آموختهها نقش مهمی دارد
به همین سادگی شناسایی کنیم دلایل رو با رسیدن به ریشه : یکی از دلایل اجرا نکردن آموختهها، کمبود انگیزه است.