با این 10 کار مقاله زیبا و جذاب منتشر کنید
مقاله زیبا و جذاب
4.7
(30)

برای اینکه مقاله منتشر شده در سایت جذاب باشد باید نکات بصری آن را رعایت کنیم و برای محتوایی که می‌نویسیم ساختار تعریف کنیم. محتوای غنی برای مقاله کافی نیست؛ یعنی فقط محتوای خوب نمی‌تواند کاربر را جذب خود کند. زمانی که کاربر وارد صفحه مقاله می‌شود، یک نمای کلی از مقاله را مشاهده می‌کند، سپس اقدام به خواندن می‌کند. بنابراین پیش از اینکه بخواند، می‌بیند.

ما به‌عنوان منتشر کننده مقاله باید چیدمان زیبا و استانداردی ایجاد کنیم. زیبایی ظاهری مقاله باعث ماندگاری کاربران در سایت می‌شود که این نکته بسیار مهمی برای هر صاحب سایتی است. مواردی که در ادامه مطالعه خواهید کرد بر اساس تجربه است و یک اصل و قانون نیست بلکه با توجه به رفتارها و بازخوردهای کاربران نتیجه‌گیری شده است.

 

1. تعداد کاراکترهای عنوان اندازه مناسبی داشته باشد

زمانی که برای مقاله عنوانی قرار می‌دهید، تعداد کلماتی که استفاده می‌کنید طوری نباشد که تبدیل به دو خط شود. به لحاظ بصری، دو خط شدن عنوان مقاله باعث می‌شود شکل ظاهری آن از حالت تیتر خارج شده و حتی موضوع اصلی مقاله کامل منتقل نشود. تعداد حرف یا کاراکتر برای عنوان مقالات 50 تا 70 توصیه می‌شود.

 

2. استفاده از تصویر شاخص جذاب

تصویر شاخص باید معرف و بیان‌گر موضوع مقاله باشد. در عین حال می‌توانید کمی خلاقیت هم بکار برید و از ترکیب چند عکس، به یک تصویر مناسب برسید. تصویر شاخص همان تصویری است که در ابتدای مقاله نمایش داده می‌شود. گاهی و با توجه به سیاست کاری می‌توانید روی تصاویر شاخص از عبارات و جملات هم استفاده کنید و دقیق‌تر موضوع را به کاربر منتقل کنید. برای تصویر شاخص وقت بگذارید و سعی نکنید از تصاویری که در سایت‌های دیگر به‌عنوان تصویر شاخص موجود هستند، استفاده کنید.

 

3. با تیترهای مختلف، مقاله را تقسیم‌بندی کنید

محتوای مقاله را به بخش‌های مختلف و هدفمند تقسیم کنید؛ یعنی برای مقاله خود نقطه شروع و پایان بگذارید. این کار باعث می‌شود در ذهن کاربر یک تقسیم‌بندی شکل بگیرد و نرخ مطالعه مقاله نیز افزایش یابد. مثلا می‌خواهیم یک مقاله آموزشی منتشر کنیم. شاید بهتر باشد به ترتیب زیر عمل کنیم.

  • مقدمه و توضیح کلی
  • توضیح مفاهیم تخصصی
  • معرفی ابزارها و نیازمندی‌ها
  • عملکرد ابزارها
  • نحوه کارکردن با ابزارها
  • نتیجه‌گیری

 

4. رنگ تیترها متفاوت از رنگ پاراگراف‌ها باشد

برای اینکه کاربران با یک‌ نگاه متوجه تقسیم‌بندی مقاله شوند، بهتر است برای تیتر‌ها رنگ متفاوت با رنگ پاراگراف‌ها در نظر بگیریم. مثلا اگر رنگ پاراگراف‌های سایت مشکی است، بهتر است با رنگ مکمل و سازمانی سایت، رنگ تیتر‌ها را متفاوت کنیم. مثلا در وب‌سایت مدیر سبز، رنگ پاراگراف‌ها مشکی و رنگ تیتر‌ها سبز است.

 

5. اندازه تیترها از اندازه پاراگراف بزرگ‌تر باشند

تغییر رنگ برای تیترها کافی نیست. اگر اندازه تیترها را نسبت به پاراگراف‌ها بزرگتر کنیم، هم به لحاظ زیبایی و هم به لحاظ ساختار نگارشی برای کاربران جذاب‌تر می‌شود و زمانی که ظاهر مقاله را مشاهده می‌کنند به راحتی و در کسری از ثانیه چشم تشخیص می‌دهد که این مقاله تیترهای مختلفی دارد و موضوعاتش مجزا شده‌اند و یک حسی به کاربر منتقل می‌شود که بله، این مقاله یک استانداردی دارد که ارزش مطالعه خواهد داشت.

 

6. تقسیم کردن متن‌های طولانی به چند پاراگراف‌

چشم کاربران، با مشاهده جملات طولانی خیلی زود خسته می‌شود. برای اینکه از این اتفاق جلوگیری کنید، متن مقالات را در پاراگراف‌هایی 3 تا 5 جمله‌ای تقسیم کنید. این کار باعث می‌شود کاربران بدانند که با مطالعه 3 تا 5 جمله یک موضوع یا مفهوم را تمام می‌کنند.

 

7. مشخص کردن کلمات یا عباراتی که لینک‌دار هستند

اگر قصد قرار دادن لینک در متن مقاله را دارید، پیشنهاد می‌شود رنگ آن را متفات کنید تا مخاطب در نگاه اول متوجه لینک‌دار بودن کلمه مورد نظر شود. حتی می‌شود آن کلمه یا عبارت را برجسته (Bold) کرد. تغییر رنگ کلمات و عبارت‌های لینک‌دار در بین مقالات باعث می‌شود نرخ کلیک‌ شدن آن‌ها بیشتر شود چون جلب توجه بیشتری برای کاربران می‌کنند.

 

8. بولد کردن کلمات مهم و مورد هدف مقاله

گاهی کلماتی کلیدی وجود دارد که نویسنده مقاله می‌خواهد بیشتر دیده شود، چون ارتباط مستقیمی با موضوع مقاله دارد. برای اینکه چشم کاربران بهتر و سریع‌تر این کلمات یا عبارات را متوجه شود، می‌توان آن‌ها را برجسته کرد و حتی می‌شود رنگ آن‌ها را هم متفاوت کرد.

 

9. استفاده از تصاویر مرتبط با مقاله بین پاراگراف‌ها

برای اینکه مطلب راحت‌تر به کاربر منتقل شود می‌توانیم از عکس‌های مرتبط بین مقاله استفاده کنیم. مثلا ما یک مقاله‌ با موضوع نمودارهای آماری داریم، توضیحاتی را برایش می‌نویسیم و در ادامه، تصویر نمودارهای آماری را هم اضافه می‌کنیم. در اینجا عکس کمک می‌کند تا کاربران بهتر درک کنند. البته این نکته را هم توجه داشته باشید چشم کاربر با دیدن تصویر یا تصاویر بین متن مقاله، کمی هم استراحت می‌کند.

 

10. استفاده از باکس‌های رنگی برای نقل‌قول‌ها

به‌عنوان یک نویسنده گاهی اتفاق می‌افتد که موضوع یا جمله‌ای را از شخص دیگری نقل قول می‌کنیم. برای اینکه نقل‌ قول‌ها در مقالات ما تفکیک ظاهری داشته باشند، بهتر است آن‌ها را در باکس‌های رنگی قرار دهیم. مثلا یک باکس باشد که رنگ زمینه آن خاکستری کم رنگ است و متن نقل قول شده داخل آن قرار بگیرد. مثل باکس زیر.

یک نکته از کتاب مدرس مرجع نوشته ژان بقوسیان

یک غذا شاید خیلی مغذی و مفید باشد، ولی می‌تواند طوری تهیه شود که اصلا خوشمزه نباشد و همچنین ظاهرش دلپسند نباشد. رستوران‌های خوب فقط برای غذای مفید پول نمی‌گیرند. خوشمزه بودن، طراحی، دورچین غذا و در کل ایجاد تجربه لذت‌بخش بسیار مهم است. کار ما هم به‌عنوان مدرس دقیقا همین است. ما نیز با رنگ‌آمیزی اطلاعات باعث می‌شویم افراد آموزش‌های ما را با لذت بیشتری جذب و استفاده کنند.

 

مواردی که توضیح دادیم مربوط به عوامل بصری مقاله بود؛ یعنی شکل و ظاهر مقاله. توجه داشته باشید رعایت خیلی از موارد بالا در بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو هم می‌تواند مفید باشد.

شما برای اینکه مقاله زیبا و جذاب منتشر کنید چه می‌کنید؟

 

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آرا: 30

ثبت‌نام همایش مدرسان مرجع با 75 درصد تخفیف

فیلم دوره سیستم سازی با 60 درصد تخفیف ویژه - فقط تا امشب