مدیریت سایت به شیوه هتلداران!
5
(2)

مدتی پیش محصولی با نام «مدیریت سایت به شیوه هتلداران» ساختم. در این شماره بخشی از مطالب آن را با شما دوستان خوب خلاقیت در میان می‌گذارم. اگر سایت دارید حتما 10 دقیقه وقت بگذارید و این مقاله را بخوانید.

مدیریت یک وب‌سایت بسیار شبیه مدیریت یک هتل است. هتلداری شاید یکی از شیرین‌ترین و پیچیده‌ترین کارهای دنیا باشد. چون باید انواع و اقسام خدمات و محصولات را ارائه دهید و در پشت صحنه باید یک سیستم قوی تولید داشته باشید مثل غذا و نوشیدنی و چیزهای دیگر. از طرفی باید بهترین خدمات ممکن را ارائه بدهید و سیستمی است که مدام نیاز به آپدیت و تعمیر دارد و در عین‌ حال خدمات و محصولات باید مدام به‌روز شود. هتلداری یکی از کارهای جالبی است که خدمات مشتریان در آن بسیار مهم است. تمامی این موارد در مدیریت وب‌سایت هم صدق می‌کند. اگر الگوی خود را از هتلداران موفق بردارد، می‌توانید تمام رقیبان را پشت سر بگذارید.

 

مدیریت سایت به عهده چه کسی است؟

مدیریت سایت به عهده وب مستر سایت است و این کار بسیار سنگین و بزرگ است. هیچ‌ وقت فکر نکنید که با ساختن یک وب‌سایت و روزی یکی دو ساعت سر زدن به آن می‌توانید یک مدیر موفق باشید. مدیریت سایت کاری تمام وقت است و تنها مدیرانی در مدیریت سایت موفق هستند که انگیزه‌ بالا دارند، کارشان را خیلی دوست دارند و حاضر هستند هر نوع فعالیت و فداکاری از خودشان انجام بدهند تا سایت‌ به موفقیت برسد. در ادامه یک بخش کلیدی و مهم هتل را توضیح می‌دهیم و همچنین کاربرد آن را در مدیریت سایت نشان می‌دهیم.

 

خانه‌داری

تمام هتل‌ها بخشی به نام خانه‌داری دارند. کار این بخش تمیز و زیبا نگه‌ داشتن هتل است. خانه‌داری متشکل از مجموعه‌هایی است؛ مثلا با خروج میهمان از هتل، شخصی وارد اتاق می‌شود و مواردی که کم شده را جایگزین می‌کند و اتاق تمیز می‌شود. کار این بخش محدود به اتاق نیست بلکه کل فضای هتل را هم شامل می‌شود. مورد دیگر زیبا نگه‌ داشتن هتل است که تمام هتل‌ها روی این مورد سرمایه‌گذاری می‌کنند که فضای داخلی و خارجی هتل زیبا و مناسب باشد و مدام سعی در بهبود این موضوع دارند.

 

خانه‌داری سایت

1. استفاده از عکس‌های زیبا و مناسب

بخش بزرگی از زیبایی سایت به عکس‌های سایت بستگی دارد. دوستانی که قالب آماده سایت می‌خرند اغلب پس از نصب قالب ناامید می‌شوند. در تبلیغ قالب از عکس‌های بسیار زیبا و باکیفیت استفاده شده. وقتی همان قالب بدون این عکس‌ها بر سایت نصب می‌شود بسیار پیش‌پا افتاده و معمولی به نظر می‌رسد. پس همان‌قدر که در انتخاب مقالات سایت دقت به خرج می‌دهید در انتخاب عکس‌ها هم همین کار را بکنید. فکر نکنید محتوای سایت فقط مقالات و نوشته‌ها هستند. بخش مهم محتوا عکس‌ها هستند.

سایت‌هایی وجود دارند که آرشیو عکس می‌فروشند و این آرشیوها در بازار ایران موجود است. می‌توانید آن‌ها را به صورت DVD‌ یا روی هارد دیسک تهیه کنید. این یکی از مهم‌ترین سرمایه‌‌گذاری‌هایی است که بخش خانه‌داری سایت‌تان را فعال‌تر و ارزشمندتر می‌کند. اگر این امکان را ندارید که مرتب از عکس‌های سازگار استفاده کنید، یک راهکار این است که از اکشن‌های فتوشاپ استفاده کنید که تمام عکس‌ها را شبیه به هم می‌کند. این کار موجب می‌شود عکس‌ها یک‌دست به‌ نظر‌ برسد.

معیارهایی برای انتخاب عکس تعیین کنید. سعی کنید اکثر عکس‌هایی که انتخاب می‌کنید یک‌دست باشند. انتخاب عکس مناسب در زیبایی سایت بسیار اثرگذار است.

 

 2. کنترل سرعت سایت

یکی از کلیدی‌ترین عوامل در موفقیت سایت سرعت آن است. با کاهش سرعت، استفاده از سایت و خریدها کم‌تر می‌شود. برای آنکه تشخیص دهید سرعت سایت شما چقدر است و آیا نیازی به بهبود دارد یا خیر می‌توانید به سایت gtmetrix.com مراجعه کنید. این سایت تحلیلی بسیار قدرتمند با توجه به معیارهای گوگل و یاهو ارائه می‌دهد. شما می‌توانید گزارش رایگان سرعت سایت را همراه ده‌ها پیشنهاد کاربردی برای افزایش سرعت، به صورت فایل PDF دانلود کنید و از آن به عنوان راهنما استفاده کنید.

سرعت سایت به عوامل زیادی از جمله هاست، نوع سایت‌ساز استفاده شده، بهینه بودن کد سایت، حجم عکس‌ها و … بستگی دارد. یکی از ساده‌ترین کارها برای افزایش سرعت سایت، کاهش حجم عکس‌های سایت است. کنترل حجم عکس‌ها موجب می‌شود که صفحات سایت‌تان سریع‌تر لود شود و کاربران کم‌تر خسته شوند. همچنین این موضوع روی افزایش رتبه سایت (SEO) اثرگذار است.

برای کاهش حجم عکس‌ها می‌توانید از فتوشاپ استفاده کنید و تمام عکس‌ها را باز کرده و آن را Save for Web کنید. رایج‌ترین کار آن است که عکس‌ها را با فرمت jpg و با کیفیت 60 ذخیره کنید. البته اگر می‌خواهید زمینه عکس شفاف باشد، یعنی عکستان روی زمینه یا عکس دیگری قرار می‌گیرد و نباید اطرافش سفید باشد، باید با فرمت‌png ذخیره کنید. سایت‌های بسیار زیادی وجود دارد که به صورت آنلاین حجم عکس‌ها را بدون کاهش کیفیت بهینه می‌کند. البته خود سایت gtmetrix هم همین کار را انجام می‌دهد.

 

 3. سازگاری سایت با مرورگرها

مرورگرهای معروف گاه به گاه آپدیت می‌شود و ورژن جدیدی از این مرورگرها اضافه می‌شود. شما به عنوان مدیر سایت باید چک کنید که آیا وب‌سایت‌تان با این مرورگرها سازگار است یا نه و اگر سازگار نیست، چه کارهایی می‌توان انجام داد که سازگار شود. اگر از سایت‌سازهای معروفی مثل جوملا و وردپرس استفاده می‌کنید، نگرانی مهمی وجود ندارد. با به‌روز کردن نرم‌افزار سایت‌ این مشکلات حل می‌شود و اگر از برنامه‌نویس استفاده می‌کنید، لازم است مرتب به برنامه‌نویس‌تان یادآوری کنید که این موضوع را چک کند. بهتر است به عنوان یک وب‌مستر تا حدی با Html و Css‌ آشنا باشید تا بتوانید تغییرات ساده روی سایت‌ را خودتان انجام دهید و نیازی به برنامه‌نویس نباشد. با یادگیری CSS می‌توان تقریبا هم تغییر ظاهر را در سایت انجام داد.

 

4. تصحیح صفحات و متون

ممکن است بازدیدکنندگان برای تصحیح صفحات پیام بگذارند. بلافاصله اقدام کنید و آن صفحه را تصحیح کنید و حتما یک ایمیل تشکر و تایید برای آن کاربر بفرستید و بگویید که آن متن تصحیح شد، از شما تشکر می‌کنیم و از شما می‌خواهیم که دفعات بعد هم اگر با چنین موردی برخورد کردید، لطف کنید و به ما اعلام کنید تا سایتمان را بهتر و به‌روزتر نگه‌ داریم. معمولا رایج است که صفحات سایت با چنین مشکلاتی روبه‌رو شود. این مورد دقیقا شبیه این است که در هتل روی فرش نوشابه بریزد. بلافاصله اقدام کنید و آن را تصحیح کنید. برای تصحیح متون می‌توانید از نرم‌افزار رایگان و بسیار قدرتمند ویراست‌یار استفاده کنید. این نرم‌افزار افزونه‌ای برای ورد است و به مایکروسافت ورد امکان تصحیح خودکار متون فارسی را اضافه می‌کند. این نرم‌افزار رایگان است و می‌توانید از سایت virastyar.ir دانلود کنید.

 

 5. درست کردن لینک‌های شکسته

Broken links ، لینک‌هایی هستند که آدرس لینک اشتباه تایپ‌ شده و به هیچ‌ جای خاصی وصل نمی‌شوند؛ مثلا شاید در پایان مقاله‌ای نوشتید، برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به لینک زیر مراجعه کنید. شاید t از http‌ جا افتاده است. لینک‌های شکسته می‌توانند به اعتبار سایت شما لطمه بزنند. مثل اینکه فرد به یخچال هتل مراجعه می‌کند و می‌بیند که شکلات در مینی بار نیست و این حس بدی را به او منتقل می‌کند. تمام لینک‌های شکسته سایت را شناسایی و بازسازی کنید.

وقتی صدها صفحه داریم، چطور این کار را انجام دهیم؟ ابزارهای زیادی برای حل این مشکل وجود دارند یکی از این ابزارها وب‌سایت www.brokenlinkcheck.com است. در قسمت Free check for broken links آدرس سایت‌تان را وارد کنید و در عرض چند ثانیه این سایت به شما گزارش رایگانی می‌دهد که کدام صفحات سایت شما شامل لینک‌های شکسته هستند. با استفاده از این ابزار به راحتی تمام لینک‌های شکسته سایت‌تان را پیدا کنید و آن‌ها را بازسازی کنید.

 

 

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

🔥ثبت‌نام دوره حضوری سیستم سازی با تخفیف و هدایای ویژه

فیلم دوره سیستم سازی با 60 درصد تخفیف ویژه - فقط تا امشب