چگونه ارائه آنلاین بی‌نقصی داشته باشیم؟
سخنرانی آنلاین
4.8
(22)

تعاملات، جلسات و سخنرانی‌های شما هم مانند اکثر مردم در دو سال گذشته تغییر کرده و دیجیتال شده است. اگر تجربه محدودی در زمینه سخنرانی آنلاین دارید، اکنون وقت آن رسیده که مهارت‌هایتان را افزایش دهید.

در این راهنما، نکاتی برای پخش زنده سخنرانی آنلاین و نکاتی درباره صحبت مقابل دوربین و توصیه‌هایی برای جذاب‌تر کردن سخنرانی مجازی می‌آموزید.

 

سخنرانی آنلاین چیست؟

قبل از پرداختن به روش‌های پخش مستقیم سخنرانی، بیایید سخنرانی آنلاین را تعریف کنیم: این کار درست مانند سخنرانی حضوری است، اما با یک پلتفرم آنلاین اجرا می‌شود و در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. خود سخنرانی تغییر چندانی نمی‌کند و همان مطالب آماده، سازماندهی‌شده و تمرین‌شده است، اما سخنران به‌جای ایستادن مقابل مردم، مقابل دوربین می‌ایستد.

سخنرانی لایو را با وی‌لاگ اشتباه نگیرید، زیرا هر دو ممکن است از یک پلتفرم پخش شوند. اگرچه دسترسی فوری به مخاطبان در رسانه‌های اجتماعی و دیگر پلتفرم‌ها از همیشه آسان‌تر است، اما این نوع سخنرانی بداهه نیست، بلکه یک سخنرانی برنامه‌ریزی‌شده است که شاید بخشی از یک وبینار بزرگ‌تر یا کنفرانس مجازی باشد.

اگر می‌خواهید یک سخنرانی آنلاین موفق داشته باشید، باید همان کار‌های سخنرانی حضوری را انجام ‌دهید، اما یک سخنرانی لایو و آنلاین به آماده‌سازی‌های متفاوتی، به‌ویژه از نظر فناوری نیاز دارد.

 

نکات لازم قبل از پخش زنده سخنرانی آنلاین

کسانی که تجربه بیشتری در سخنرانی حضوری و تجربه کمتری در پخش آنلاین دارند، برای پخش سخنرانی‌های خود به یک راهکار در دسترس و کاربردی نیاز دارند. اگر هم یک استریمر باتجربه هستید و می‌خواهید یک سخنرانی مجازی حرفه‌ای و جذاب داشته باشید، باید قبل از پخش زنده سخنرانی آنلاین، مراحل زیر را اجرا کنید:

 

1. تجهیزات پخش زنده را راه‌اندازی کنید

قبل از شروع هر کاری، به وسایل مناسب نیاز دارید. تجهیزات اولیه برای پخش زنده عبارتند از:

  • کامپیوتری برای پخش زنده
  • دوربین یا وب‌کم
  • میکروفن
  • اینترنت
  • پلتفرمی برای پخش زنده (فیس‌بوک، یوتیوب، زوم و غیره)

 

ارائه آنلاین

 

اگر یک سخنران حرفه‌ای هستید، باید ابزار نورپردازی را هم به تجهیزات خود اضافه کنید. حتی بعضی لامپ‌های گیره‌ای ارزان یا ایستادن در مکان مناسب نزدیک پنجره، کیفیت پخش زنده را به‌شدت افزایش می‌دهد. به‌جای میکروفن لپ‌تاپ، از میکروفن جدا استفاده کنید. کیفیت صدای یک سخنرانی لایو باید تا حد ممکن واضح باشد.

نکته مهم دیگر در سخنرانی آنلاین این است که به‌جای نشستن جلوی دوربین، مقابل آن بایستید. معمولا هنگام ارائه یک سخنرانی مهم یا درس دادن در کلاس پشت میز نمی‌نشینید، پس در سخنرانی‌های لایو هم این کار را نکنید. اگر می‌خواهید بایستید، باید یک سه پایه برای دوربینتان تهیه کنید.

 

2. اتصال اینترنت را آزمایش کنید

وقتی تجهیزات را آماده کردید و همه‌چیز را به برق وصل کردید، اینترنت را آزمایش کنید. باید سرعت آپلود اینترنتتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید که برای پخش زنده مناسب است. اگر نمی‌دانید سرعت آپلود خوب برای استریمینگ چقدر است، می‌توانید با ابزار تست سرعت سایت Ookla، سرعت اینترنتتان را بررسی کنید. یادتان باشد هر پلتفرم پخش زنده، معیارهای متفاوتی برای سرعت آپلود دارد.

 

3. پلتفرم‌های پخش زنده مناسب را انتخاب کنید

اگر قبلا این کار را نکرده‌اید، حالا باید پلتفرم مناسب برای پخش زنده سخنرانی خود را انتخاب کنید. اکثر رسانه‌های اجتماعی بزرگ مانند فیس‌بوک، یوتیوب، توییتر و لینکدین قابلیت پخش زنده دارند. شاید با در نظر گرفتن مخاطبانتان، ترجیح دهید سخنرانی خود را در یک پلتفرم حرفه‌ای‌تر مانند زوم یا مایکروسافت‌تیم پخش کنید.

 

 

نکات مهم در پخش زنده سخنرانی

اگرچه آماده‌سازی مهم است، اما تنها عامل موفقیت سخنرانی لایو نیست. جذب مخاطب در طول سخنرانی و احساس راحتی مقابل دوربین نیز در سخنرانی‌های آنلاین بسیار مهم است. هنگام پخش زنده، این نکات را در ذهن داشته باشید:

 

1. مهارت‌های سخنرانی را تمرین کنید

اگر یک سخنران باتجربه هستید، باید مهارت‌های کافی در سخنرانی داشته باشید، اما صحبت با دوربین با صحبت با مخاطب فرق دارد، پس حتی مقابل دوربین خاموش سخنرانی کنید و این مهارت‌ها را تمرین کنید.

 

2. مقابل دوربین اعتماد‌به‌نفس داشته باشید

داشتن اعتماد‌به‌نفس روی صحنه و مقابل جمعیت باعث اعتماد‌به‌نفس مقابل دوربین نمی‌شود. احساس راحتی مقابل دوربین درست مانند سخنرانی حضوری در جمع نیاز به تمرین دارد. باید زبان بدنتان را کنترل کنید، شب قبل از سخنرانی خوب بخوابید و ظاهری آراسته داشته باشید. با این کارها می‌توانید اعتماد‌به‌نفستان را افزایش دهید.

 

3. به دوربین نگاه کنید

سخنرانان آنلاین مدام درباره بهترین نقطه‌ای که هنگام سخنرانی باید به آن نگاه کنید، بحث می‌کنند. بعضی می‌گویند مستقیم به دوربین نگاه کنید، زیرا انگار با بینندگان تماس چشمی برقرار می‌کنید. دیگران می‌گویند نگاه کردن به چهره افراد دیگر در مانیتور بهتر است، زیرا باعث می‌شود بیشتر احساس راحتی کنید.

روش دوم فقط در صورتی نتیجه می‌دهد که بینندگانتان وب‌کم خود را روشن کرده باشند و شما فیدهای ویدیویی آن‌ها را روی مانیتور خود ببینید. در یک سخنرانی عمومی، احتمالا اکثر بینندگان دوربین‌های خود را خاموش می‌کنند، زیرا قرار نیست در بحث شرکت کنند. وقتی بین این دو حالت تردید دارید، فقط به دوربین نگاه کنید.

 

4. صاف بنشینید (یا بایستید)

هنگام صحبت در جمع یا مقابل دوربین، حالت بدن مهم است. اگر قوز کنید، مخاطبان متوجه می‌شوند. قوز کردن از ورود هوای بیشتر به ریه‌ها جلوگیری می‌کند و مانع صحبت با صدای واضح و بلند می‌شود. یک صندلی راحت بردارید و در طول سخنرانی حالت درست بدن را حفظ کنید یا حتی بایستید.

 

5. سروصدای ‌زمینه را حذف کنید

حتی یک میکروفن خارجی باکیفیت هم بعضی صداهای بلند ‌زمینه را ضبط می‌کند. احتمالا به اتاق یا استودیو عایق صدا دسترسی ندارید، بنابراین می‌توانید از فرش، پتو، بالش و مواد نرمی استفاده کنید که صدا را جذب می‌کنند. همچنین می‌توانید پوشش‌هایی برای پنجره‌ها تهیه کنید تا از ورود صداهای بیرون جلوگیری کند.

 

6. از دو نمایشگر یا دستگاه استفاده کنید

هنگام سخنرانی آنلاین از دو نمایشگر استفاده کنید. اگر سخنرانی را به اشتراک می‌گذارید یا تصاویری نمایش می‌دهید، می‌توانید آن‌ها را روی اسکرین اول قرار دهید و نرم‌افزار استریمینگ را روی اسکرین دوم باز کنید.

 

ارائه سخنرانی آنلاین

 

نکاتی برای جذب مخاطبان آنلاین

شاید سخنرانی شما آن‌قدر عالی باشد که مخاطبان در کل مدت لایو مشتاق بمانند، اما اگر بینندگان شما هم مانند اکثر مخاطبان آنلاین باشند، توجهشان در بازه‌ای کاهش می‌یابد. با استفاده از نکات زیر آن‌ها را در طول سخنرانی مشتاق نگه دارید.

 

1. زمان انتظار را خوشایندتر کنید

وقتی افراد وارد لایو شده‌اند، اما برنامه هنوز شروع نشده است، یک بازه زمانی کوتاه دارید. برای اینکه مردم بدانند وارد لایو درستی شده‌اند، زمان باقی‌مانده تا شروع برنامه را روی اسکرین نمایش دهید. می‌توانید یک طرح ساده با نام خودتان یا نام رویداد و تاریخ و زمان آن را روی اسکرین نشان دهید. وقتی به زمان شروع نزدیک‌تر می‌شوید، یک شمارش معکوس نمایش دهید تا مردم برای تماشا آماده شوند.

 

2. گاهی صحبت را متوقف کنید و به تعامل با مخاطبان بپردازید

اگر 30 دقیقه بدون وقفه با مخاطبان آنلاین صحبت کنید، مخاطبان ریزش می‌کنند. مدام وقت استراحت بگذارید تا از مخاطبان سوال بپرسید و در چت زنده پاسخ آ‌ن‌ها را دریافت کنید. مثلا از آن‌ها بپرسید می‌خواهند درباره چه چیزی بیشتر بشنوند و چرا در سخنرانی شما شرکت می‌کنند یا از آن‌ها بخواهید سوالاتشان را مطرح ‌کنند.

 

3. نظرسنجی کنید

نظرسنجی راه خوبی برای از بین بردن یکنواختی سخنرانی آنلاین است. بسیاری از پلتفرم‌های پخش زنده مانند‌ فیس‌بوک ابزار نظرسنجی دارند، بنابراین انجام نظرسنجی و جمع‌آوری پاسخ‌ها ساده است. همچنین می‌توانید از یک ابزار خارجی برای طراحی نظرسنجی و گذاشتن لینک آن در چت زنده استفاده کنید. به‌محض دریافت نتایج نظرسنجی‌ نظرتان درباره آن‌ها را اعلام کنید تا وقتی مردم در حال پاسخگویی هستند، سکوت ناخوشایندی برقرار نشود.

 

4. یک جلسه پرسش و پاسخ بهتر ترتیب دهید

برگزاری جلسه پرسش و پاسخ در پایان سخنرانی آنلاین رایج است، بنابراین در طول سخنرانی برای آن آماده شوید. به‌جای اینکه از بینندگان بخواهید تمام سوالات خود را یکجا و در انتهای سخنرانی مطرح کنند، سوالات را در طول سخنرانی جمع‌آوری کنید و چند مورد را برای پاسخ دادن انتخاب کنید. می‌توانید شخص دیگری را مسئول جمع‌آوری سوالات کنید، زیرا شاید نتوانید هم‌زمان سخنرانی کنید و سوالات را هم پیگیری کنید.

 

سخن آخر

استریمینگ به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است، بنابراین سخنرانی آنلاین به این زودی‌ها منسوخ نمی‌شود. یادگیری روش پخش آنلاین سخنرانی به شما کمک می‌کند تا مخاطبانی بیشتر از سخنرانی حضوری پیدا کنید. به‌علاوه، با ری‌استریم می‌توانید سخنرانی خود را هم‌زمان در چندین پلتفرم پخش کنید و مخاطبانتان را بیشتر کنید. امیدواریم همه ابزارهای لازم برای تبدیل سخنرانی آنلاین بعدی به یک شگفتی را در اختیار داشته باشید!

 

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد آرا: 22

کتاب مدرس مرجع

چگونه بهترین مدرس حوزه خود باشیم و زندگی دیگران را متحول کنیم؟

220.000 تومان

فقط 132،000 تومان

فیلم دوره سیستم سازی با 60 درصد تخفیف ویژه - فقط تا امشب