فهرست مقاله
تولید آموزشهای ویدیویی سریعترین روشی است که میتواند شما را معروف کند.
تماشای ویدیو جزو عادتهای روزانه مردم شده است. مصرف ویدیو آنقدر رایج شده که باید از این فرصت بهخوبی استفاده کنید. چند سال پیش تماشای ویدیو کار خیلی سختی بود و نیاز به دستگاه پخش و تلویزیون بود. ولی اکنون افراد هر روز در گوشی خود حداقل چند ویدیو میبینند.
ایدهآلگرا نباشید!
بسیاری از مدرسها روی کیفیت ویدیو وسواسی بیش از حد دارند. اوایل کار خیلی وسواس نداشته باشید. شاید نورپردازی ویدیوی شما عالی نباشد ولی مهم آن است که محتوا و ارائه خوب باشد.
اگر از صحبت جلوی دوربین اضطراب دارید و کار سختی بهنظر میرسد یک تمرین به شما پیشنهاد میکنم تا مشکل حل شود. این تمرین باعث میشود در یک ماه اضطراب خود را از بین ببرید و با تسلط کامل ویدیو ضبط کنید.
تمرین کاهش اضطراب جلوی دوربین
به خودتان قول بدهید هر روز یک ویدیوی آموزشی 5 دقیقهای ضبط کنید. البته یک شرط هم دارد. حق ندارید رکورد را متوقف کنید. یعنی اگر چیزی را اشتباه گفتید میتوانید از بینندگان عذرخواهی کنید و کار را ادامه بدهید، ولی نباید ویدیو را از اول ضبط کنید. قبل از شروع ضبط، به خودتان بگویید این ویدیو را به هیچکس نشان نخواهم داد و در پایان ماه آن را پاک خواهم کرد. این کار را به مدت 30 روز ادامه بدهید. در دوره «کارخانه تولید اطلاعات» این روش را به مدرسهای تازهکار پیشنهاد میدهم. اغلب شرکتکنندگان به من میگویند خیلی زودتر از 30 روز، مشکل حل میشود و بهراحتی میتوانند جلوی دوربین صحبت کنند.
سه راه تهیه ویدیوی آموزشی
1. صحبت جلوی دوربین
اگر مبتدی هستید، برای صحبت جلوی دوربین بهتر است بایستید تا راحتتر باشید و اضطراب کمتر باشد. به دوربین نگاه کنید و در ذهنتان تصور کنید میخواهید موضوع جذابی را برای بهترین دوستتان تعریف کنید. لبخند بزنید و از حرکت دستها استفاده کنید تا برای مخاطب لذتبخشتر باشد.
بهتر است یک مبحث کوتاه چند دقیقهای انتخاب کنید و درباره آن صحبت کنید. سپس ویدیوی بعدی را ضبط کنید.
اوایل کار هیچ اشکالی ندارد کاغذی در دست داشته باشید و نگاهی به سرفصلها بیندازید تا یادتان باشد چه بگویید. البته این کار برای فیلمهای طولانیتر مناسب است. توصیه من آن است که آموزشتان را به فیلمهای بسیار کوتاهی تقسیم کنید که هر بخش را میتوانید با نگاه به دوربین و بدون نگاه کردن به متن بگویید.
البته هنگام ضبط فیلم شاید مطالبی را اشتباه بگویید و لازم باشد پس از پایان فیلمبرداری، فیلم با نرمافزارها یا اپلیکیشنهای موبایل ویرایش شود.
2. فیلمبرداری از سوژه
در این حالت خودتان در فیلم دیده نمیشوید ولی توضیحاتی میدهید که برای مخاطب مفید است.
مثلا دوربین را در جای ثابتی قرار دادهاید و دارید کیک تهیه میکنید. بینندگان بهجای دیدن شما، مراحل ساختهشدن کیک را میبینند و همزمان به صحبتهای شما گوش میکنند. این کار سادهتر است و شاید برای شروع گزینه خوبی باشد.
3. فیلمبرداری از صفحه کامپیوتر یا موبایل
در این حالت همزمان با نمایش چند عکس توضیحاتی صوتی ارائه میکنید. حاصل این کار، یک فیلم آموزشی خواهد شد که همان عکسها هستند و صوت شما به آن اضافه شده است.
همچنین میتوانید یک پاورپوینت درست کنید و پاورپوینت را روی موبایل نمایش بدهید و توضیحات صوتی خودتان را به آن اضافه کنید. شاید کارتان آموزش کار با یک نرمافزار است. با نرمافزارهای فیلمبرداری از صفحه کامپیوتر میتوانید همزمان با نرمافزار کار کنید و کار را توضیح بدهید. در نهایت یک فیلم آموزشی خواهید داشت.
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 20
12 thoughts on “3 راه تهیه ویدیوی آموزشی”
سلام. این مقاله برای من بسیار بسیار آموزنده بود.
سلام خدمت تیم حرفهای مدیر سبز من متاسفانه خیلی درگیر کیفیت بالای کار هستم و نمیتوانم کارم رو شروع کنم با خوندن این مقاله کمی به فکر فرو رفتم امیدوارم بتونم هرچه سریعتر کارمو شروع کنم
مفید بود
سپاس
خیلی ها اضطراب دارند
امیدوارم از تجارب شما اسفاده کنند
با توجه به تجربیات درخشان استاد بقوسیان و همچنین استفاده خود بنده از این تکنیک ها هم در تولید محتوا و هم در سخنرانی ها ، مقاله را مفید و کابردی می بینم . سپاس از تیم درخشان ” مدیر سبز ” .
تولید آموزشهای ویدیویی سریعترین روشی است که میتواند شما را معروف کند.
اگه بخوایم اطلاعات جامعتری در مورد ضبط ویدیوی آموزشی کسب کنیم، کدوم محصول و آموزشتون رو پیشنهاد میکنین؟
سلام
کافی است در گوگل چستجو کنید: مسترکلاس تولید محتوا
موفق باشید
بسیار مفید بود ممنونم
خوب بود
این روشها واقعا کار میکنن. مخصوصا وعده حذف کردن فیلم که به خودمون میدیم
این مقاله برای من مفید بود.