امروزه افراد بیشتر و بیشتری به پادکست گوش میدهند، اما این صنعت هنوز جوان است. لی جین، آوری سِگال و بِنِت کاروچیو از اعضای شرکت سرمایهگذاری اندریسِن هوروویتز اطلاعات مفیدی درباره پادکستها ارائه میکنند. آنها معتقدند که این نوع محتوا هنوز در حال بهبود و تحول است و انتظار پیشرفتهای چشمگیری در این حوزه دارند.
پادکست چیست؟
پادکست یک فایل صوتی دیجیتال است که از طریق کامپیوتر با موبایل قابل شنیدن یا دانلود است. معمولا پادکستهای بهصورت سریال هستند و با اشتراک یک پادکست خاص، در صورت انتشار قسمت جدید، به شما اطلاعرسانی میشود. اپلیکیشنهایی مثل Podcasts شرکت اپل یا Spotify برای مشترک شدن و شنیدن به پادکستهای مورد علاقه استفاده میشود.
رشد پادکست و افزایش محبوبیت آن
در اواخر دهه 2000، پادکستها محصولی اختصاصی و محدود بودند. از آن به بعد، علاقه به این نوع محتوا بهسرعت افزایش یافت. در اوایل سال 2019، یکچهارم آمریکاییها هر هفته و یکسوم آنها هرماه پادکست گوش میدادند. آنهایی که پادکست گوش میکنند، زمان بیشتری از سال را مشغول شنیدن هستند و افرادی که هر هفته پادکست گوش میکنند، روزانه تقریبا یک ساعت را صرف این کار میکنند.
بیشتر شنوندگان پادکستها تحصیلکرده هستند و حدود نیمی از آنها سالانه بیش از 75 هزار دلار درآمد دارند و 44 درصدشان متولدین دهههای 80 و 90 میلادی هستند. سرمایهگذاران، این بازار بکر را مستعد سرمایهگذاری میدانند، اما محققان هشدار میدهند که این صنعت یک حباب است.
آینده پادکست
تولید پادکست هنوز هم جای پیشرفت دارد. شان رامِسوارام مجری پادکست «امروز» پادکستها را با فیلمهای قدیمی مقایسه میکند و میگوید «ما هنوز در عصر سیاهوسفید پادکستسازی هستیم. عصر رنگی پادکستها چگونه خواهد بود؟ عصر سهبعدی پادکستها چگونه خواهد بود؟» میزان تحول پادکستها به ویژگیها و قابلیتهای اپهای پادکستساز در آینده بستگی دارد. مثلا دو اپ مدیتیشن «Calm» و «Headspace» صوت را با سایر کارکردها ترکیب کردهاند.
همچنین، اپهای صوتی جدید و تخصصی میتوانند در حوزههایی مانند آموزش، سلامت یا بدنسازی مفید واقع شوند. شاید اپهای دیگری بتوانند ترجمه، زیرنویس یا جلوههای بصری را به پادکستها اضافه کنند. مثلا اپ پادکستسازی «Entale» با استفاده از هوش مصنوعی جلوههای تصویری مربوط به هر محتوای صوتی را ارائه میکند و کاربر را برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آن موضوع به صفحات وب هدایت میکند یا وقتی پادکست به محصولی اشاره میکند، بلافاصله لینک خریدش را در اختیار کاربر قرار میدهد.
صنعت پادکست در چین
شاید صنعت پادکستسازی چین در آینده از آمریکا پیشی بگیرد. خیلی از اپهای پادکستسازی غربی کاملا شبیه هم هستند. درواقع، اغلب کاربران احساس خوبی به اپ مورداستفادهشان ندارند و علاقهای ندارند که همه جلسات پادکست را دانلود کرده و گوش کنند. اپهای صوتی چینی اجتماعیتر هستند و به کاربران امکان میدهند که دوستانی پیدا کنند، هنگام برگزاری برنامههای صوتی زنده با دیگران تعامل کنند و نکاتی را به تولیدکنندگان پادکست یادآوری کنند.
اپ چینی «ژیمالیا» به ازای هر جلسه پادکست از شما پول میگیرد و هر محتوای کوتاهی در این اپ حدود 0.03 دلار هزینه دارد. همچنین کلاسهای صوتی دارد که قیمت آنها از 10 تا 45 دلار است. نرخ عضویت در ژیمالیا 3 دلار است و با همین سه دلار به مدت یک ماه به بیش از 4 هزار کتاب الکترونیکی و بیش از 300 پادکست و کلاس صوتی درجهیک دسترسی کامل دارید. مدلهای پولسازی فعلی در ایالاتمتحده بیشتر به تبلیغات یا «پرداختهای آفلاین» وابسته هستند.
پادکستسازان غربی بیش از همه با تبلیغات پولسازی میکنند و اگرچه تبلیغگران از ارزش تبلیغات در پادکستها آگاهاند، اما اپها باید مسیر هموارتری برای کشاندن کاربر از تجربه شنیداری به تجربه برند ایجاد کنند. در حال حاضر، شنوندگان پادکست فرایندی بسیار مکانیکی و خستهکننده برای خرید یک محصول تبلیغشده یا تعامل با برندی که درباره آن چیزی شنیدهاند، طی میکنند. عضویت و ارائه محتوای درجهیک پولی، مدل جدید پولسازی در آینده خواهد بود.
نکات کلیدی مقاله
- استفاده از پادکستها بهخصوص میان مصرفکنندگان تحصیلکرده و ثروتمند رشد سریعی داشته است.
- هنوز از همه توان پادکستها بهرهبرداری نشده است.
- پادکستهای تخصصی، خدمات ترجمه و زیرنویس، تقویت محتوا به کمک هوش مصنوعی و افزایش تعامل اجتماعی از قابلیتهای احتمالی پادکستها در آینده هستند.
- اپهای پادکستساز چینی ویژگیهای تعاملی را با روش پولسازی منحصربهفرد درهمآمیختهاند.
- سرمایهگذاران با اشتیاق بودجه پروژههای پرخطر پادکستسازی را تامین میکنند، اما بعضیها معتقدند که حباب این صنعت بهزودی میترکد.
میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 15
2 thoughts on “آینده صنعت پادکست”
سلام ممنون از مقاله خوبتون لطفا نرم افزار یا اپلیکیشن ساخت پادکست که تایید می فرمایید را معرفی کنید با سپاس
سلام
یکی از اپلیکیشنهای خوب با نرخ رشد باشد Anchor نام دارد.
موفق باشید