درس ششم – قیمت‌گذاری
5
(1)

قیمت‌گذاری

قیمت‌گذاری مناسب، عاملی حیاتی برای موفقیت در بازاریابی است. قیمت کالاها و خدمات شما، تعیین‌کننده حجم فروش، سود خالص و همچنین ذهنیت مشریان است.

 

قیمت‌ها مستقیما بر موارد زیر تاثیر می‌گذارند

1. حجم فروش

حجم فروش به طور مستقیم به قیمت‌های شما بستگی دارد. معمولا قیمت‌های بالا باعث کاهش حجم فروش می‌شوند. البته معمولا مشاغل کوچک می‌توانند قیمت‌های بالاتری را پیشنهاد کنند، زیرا کارشان سفارشی‌تر است و قادرند خدمات بهتری ارائه دهند.

 

2. درآمد حاصل از فروش

با افزایش قیمت‌ها می‌توان درآمد فروش را افزایش داد. البته با تحقیقات بازار می‌توانید دریابید که مشتریان تا چه اندازه با افزایش قیمت‌ها موافقند و به خرید خود ادامه خواهند داد. مثلا وقتی قیمت کالای ۱۸۰ تومانی به ۲۰۰ تومان افزایش می‌یابد، فروش آن افت چندانی نمی‌کند، ولی افزایش قیمت یک کالا از ۱۸۰۰۰۰ تومان به ۲۰۰۰۰۰ تومان، شاید با اعتراض مشتریان روبه‌رو شود.

3. سهم بازار

قیمت‌های شما تعیین‌کننده سهم بازار شما خواهند بود. معمولا قیمت‌های پایین‌تر باعث افزایش سهم بازار می‌شوند و بنابراین فروش شما از رقبا بیشتر خواهد شد. سهم بازار یکی از عوامل مهم موفقیت فروش است که باید درباره آن بیندیشید. اگر با گرفتن سهم زیادی از بازار، رقبا را از میدان خارج سازید، می‌توانید قیمت‌ها را افزایش دهید.

4. وضعیت رقابتی

قیمت‌های شما، وضعیت شما را نسبت به رقیبان مشخص خواهد کرد. معمولا برای معرفی یک کالا به بازار باید قیمت‌هایی پایین‌تر از حد معمول در نظر بگیرید تا بتوانید سهم قابل توجهی به دست آورید. از طرف دیگر قیمت‌های بالاتر به طور غیر مستقیم این ذهنیت را ایجاد می‌کنند که کالای شما نسبت به رقیبان بهتر است.

 

توصیه مدیر سبز

هیچگاه قیمت را عامل رقابتی خود در نظر نگیرید. کسانی که فقط با قیمت پایین‌تر، سعی در گرفتن بازار و خارج کردن رقیبان می‌کنند، معمولا شکست می‌خورند. این استراتژی تنها در کوتاه‌مدت می‌تواند مفید باشد و شما را از بحران نجات دهد، ولی در دراز‌مدت شما را نابود خواهد ساخت. در تحقیقاتی که توسط کوین هوگان انجام شده، معمولا مردم تمایلی به خرید ارزان‌ترین کالا ندارند، زیرا ارزان‌ترین، ذهنیت بی‌کیفیت‌ترین را ایجاد می‌کند. در رستوران‌ها معمولا ارزا‌‌ن‌ترین غذا فروش قابل توجهی را ندارد.

در قیمت‌گذاری کالا به سود دراز‌مدت بیندیشید. هدف شما تنها گرفتن بازار نیست، بلکه به دست آوردن سود قابل توجه است. پس به جای خشنودی از فروش بسیار زیاد با سود کم، به فکر افزایش سود با تولید کمتر باشید.

در قیمت‌گذاری کالا موارد زیر را در نظر بگیرید:

1. هزینه نگهداری کالا در انبار

2. هزینه‌های ارسال و حمل‌و‌نقل

3. هزینه تولید و کارکنان

4. سود مورد نظر

5. قیمت رقیبان

در قیمت‌گذاری همواره اهداف مقطعی خود را در نظر بگیرید و قیمت‌ها را متناسب با آن تغییر دهید. در حدود ۳۰ سال پیش، به علت رقابت محدود، بسیاری از شرکت‌ها قیمت‌های خود را ثابت نگه می‌داشتند. ولی با وضعیت بازار امروز، قیمت‌های شما باید متناسب با استراتژی شما باشد و در شرایط مختلف، قیمت‌های خود را تغییر دهید تا بتوانید سهم خود را در بازار حفظ کنید.

 

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

فیلم دوره سیستم سازی با 60 درصد تخفیف ویژه - فقط تا امشب